De ce ne ingrasam cand nu… iubim

Ah, un adevar asa trist dar asa de simplu. E de bun simt. Este foarte natural. Il poate crede cine simte ca este un adevar cu care se simte confortabil. Departe de mine gandul de a schimba pe cineva. Nu punem la socoteala cazurile in care ne ingrasam din motive medicale sau din alte motive care nu au legatura cu articolul meu.

De ce unii dintre noi ne ingrasam cand nu iubim? Poate pentru ca nu mai avem pentru cine sa aratam bine. Poate pentru ca nu mai avem o persoana pe care sa vrem sa o impresionam, sa o dam pe spate, pentru care sa ne dorim sa ne dam jos de pe canapea si sa facem ture de parc.

Nu este o teorie universal valabila. Dar va invit sa va intrebati, in cazul in care va luptati cu greutatea excesiva, cum stati la capitolul dragoste. Merge treaba bine? E relatia ca pe roate? Va simtiti minunat cu partenerul de viata? E indragosteala sau este o relatie bazata pe altceva. Nu excludem relatiile bazate pe pasiuni comune, respect, aspecte esentiale. Doar va intreb daca exista si loc de pasiune si indragosteala, macar din cand in cand. Caci nu sta nimeni toata ziua buna ziua sa se gandeasca cu dor la partenerul de viata… Sa fim seriosi! Nu am fi productivi :))

Deci, de ce ne ingrasam cand nu mai suntem indragostiti? Pentru ca mintea noastra intelege ca nu mai vanam pe nimeni. Nu mai suntem la vanatoare. Poate simtim ca nu mai avem pentru cine sa ne straduim. Nu mai este perioada in care ne cautam un partener si aveam hormonii pregatiti sa ne tina in priza si sa ne faca sa aratam potriviti pentru acel posibil partener. Poate acum suntem in acea perioada din viata in care suntem axati pe afacere, pe cariera, pe copii, sa facem bani, sa ne plimbam, etc. Nu e ceva gresit dar mereu ar trebui sa avem grija de toate rezervoarele vietii noastre.

Vi le desenez mai jos.

Fiecare capitol al vietii noastre poate fi gandit asemenea unui rezervor. Poate fi plin sau gol, pe jumatate plin, pe jumatate gol 🙂 Ideea este ca acolo unde nu avem suficienta energie, nu se vor vedea rezultatele. Teoria mea este ca daca in rezervorul cu Dragoste & Relatii intime nu ai valoare reala, nu cred ca se vor vedea rezultate bune nici in rezervorul cu Silueta. Sunt cumva legate, cred eu.

Daca nu te simti increzator in competentele tale profesionale, se vor vedea efecte si in rezervorul cu Bani si prosperitate.

Ne influenteaza mult modul in care ne raportam la partenerul de viata?

Adica, daca teoria mea este corecta, daca nu esti indragostit de partener, e foarte posibil sa iei in greutate. Si apoi, din ce iei in greutate, problema cu partenerul se poate adanci si mai mult. Te simti aiurea ca nu ai greutatea ideala, incepi sa mananci emotional, pui si mai multa greutate, te simti si mai putin atragatoare etc. E un ciclu.

Nu am solutii, va rog sa ma credeti. Cred ca fiecare e dator sa isi gaseasca solutiile potrivite.

La final, teoria sta in picioare pentru unii dintre noi. Nu pentru toti. 

Va rog sa va amintiti cum erati in zilele in care nu aveati partener dar va doreati unul.

Va rog sa va amintiti cum arata unele femei cand sunt inainte de divort si apoi dupa 2-3 luni de la divort. Unele femei infloresc. Se schimba complet. Dom’le, deci intineresc vizibil cu 10-15-25 de ani. Si nu exagerez deloc.

Stiti imaginile acelea cu femeia proaspat divortata si cu femeia inainte de divort. Nu generalizam dar trebuie sa recunoastem ca o femeie care isi cauta partener este dispusa sa mearga destul de departe ca sa arate bine.

Nu spun ca nu sunt si multe femei care fac acelasi lucru cand sunt in casnicie. Evident, tind sa cred ca sunt indragostite de sotii lor. Si viceversa. Caci indragosteala tinde sa fie o chestie de comun acord, intretinuta temeinic din ambele parti.

Pana atunci, va invit sa mancati sanatos, sa faceti sport, sa va iubiti si sa va pretuiti, sa va acceptati si cu greutate excesiva si sa intelegeti ca procesul de slabire nu tine mereu doar de mancare. Mai tine si de relatia noastra cu cei din jur, cu noi insine, cu cei dragi.

Va salut cu drag!

Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>