canepa,Ce mancam?,fasole,salata,ton Salată cu ton și fasole

Salată cu ton și fasole

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Salată cu ton și fasole

salată cu ton

Am făcut acum ceva timp o combinație de ton cu fasole roșie și m-a surprins cât de populară a fost. Iată o nouă variantă, cu fasole albă cu bob mare. Fac variante rapide, care iau doar câteva minute și care îmbină mai multe categorii de alimente, pentru o nutriție cât mai diversă. Personal sunt pentru dressinguri cât mai simple (ulei de măsline și lămâie sau oțet), pentru că sunt mai ușor de controlat calitativ și cantitativ.

Baza de salată

Baza de salată oferă volum, gust, fibre. Pentru economia de timp merg pe variantele gata spălate și tăiate, aici era o “Valentina” de la Eisberg. Preferințele individuale sunt diferite, în general prefer iceberg, dar câteodată parcă se simte nevoia de diversitate.

calorii

Ton

Alegerea optimă consider că este tonul la borcan, în ulei de măsline. Însă este relativ scump, așa că aici am încercat o variantă la conservă, în suc propriu. Are semnificativ mai puține calorii decât cel în ulei. Este practic proteină pură, plus grăsimile de tip omega 3. Din punctul meu de vedere, îngrijorările privind mercurul nu se justifică. Dacă avem suficiente fibre în dietă și în rest nu există surse de mercur, nivelul din sânge va rămâne la un nivel minim. Însă putem verifica pe etichetă zona de unde a fost pescuit și tipul de ton (pentru că sunt specii diferite, care rețin poluanții diferit, în special în funcție de mărimea la care sunt capturați).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1253750/

Fasole cu bob mare

Am în casă mai multe tipuri de conserve de leguminoase (fasole, mazăre, linte, năut) și le includ după cum am poftă sau după cum îmi pică prima în mână. Este o variantă “al vapore”, cu o textură perfectă pentru salată (nu are zeamă). Puținul lichid se combină perfect cu uleiul și oțetul, într-un dressing mai cremos și delicios. După cum se vede pe etichetă, nu conține conservanți sau alți aditivi. Iar conserva este fără BPA.

Este o salată cu ton care merge bine seara (am pus și niște semințe de cânepă, sursă de magneziu), dar poate fi și un prânz de regim. Cel mai important lucru este că reprezintă o masă (aproape) completă, care se face foarte ușor.