Top 7 ingrediente de pus in iaurt pentru un mic-dejun sanatos

Micul dejun are importanta lui pentru cei mai multi dintre noi. O cafea, un biscuit, un croissant, o felie de paine cu unt si gem… Fiecare stie cu ce isi incepe ziua si ce vrea sa manance la micul dejun.

O mare parte din lume mananca iaurt la micul dejun iar ideea nu este rea deloc. La fel de bune sunt si iaurturile de migdale, soia sau cocos. Sunt cateva branduri care au produse genial de gustoase, 100% vegane.

Iata si ce punem in iaurt pentru a-i creste nivelul de nutrienti, pentru a-i adauga fibre, proteine si glucide complexe:

  • Fulgi de hrisca
  • Seminte de canepa, decorticate
  • Seminte de chia si le lasam macar 5 minute la inmuiat
  • Fructe proaspete, decongelate, confiate, cum doriti
  • Gem natural sau marmelada, ca sa nu mai cumparati iaurt cu fructe de la magazin ?
  • Nuci pecan, caju, clasice, macadamia, braziliene samd.
  • Fulgi de quinoa sau de mei ?

Lista poate sa continue mult si bine fiindca sunt multe idei de ingrediente care merg trantite intr-un bol cu iaurt. Dar am promis ca vi le spun pe cele mai bune, preferatele mele din cate am incercat pana acum.

Alte ingrediente care mai merg bine in iaurt si care ar putea sa va placa: seminte de in macinate pe loc, seminte de susan, goji, agrise uscate, fructe de catina deshidratate, sirop de trandafiri, curmale, smochine, rondele de banana samd.

Iaurtul merge de minune si cu muesli. Eu prefer sa il fac in casa din: fulgi de ovaz, nuci macinate, afine deshidratate. Pun toate aceste ingrediente intr-o tava de cuptor si le las 15 – 25 de minute la foc mic. Cand sunt racite, le pun intr-o cutie si le pastrez cam 4-5 zile. Se mananca instant. Nu aveti nevoie de zahar pentru muesli fiindca aveti afine deshidratate. In loc de afine puteti folosi curmale tocate marunt, smochine tocate marunt sau prune uscate tocate marunt. Ideea e sa aveti niste fructe care nu lasa zeama si care aduc gust dulce. Simple as that!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!