Ce mancam?,d'aucy,eisberg,linte,salata,simplă Salată simplă cu linte

Salată simplă cu linte

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

salată simplă

Salată simplă cu linte

Vrem să mâncăm sănătos dar nu putem face din nutriție o religie. Ne adaptăm și la ce avem în casă, la ce putem prepara în câteva minute. Scopul este să ne hrănim corpul cu alimente curate. Dacă încercăm să respecăm miile de reguli inventate și reinventate, ajungem să nu mai mâncăm nimic. Sau, cum fac cei mai mulți, depun armele și mănâncă tot porcării.

Macronutrienții

În general rețetele pe care le descriu sunt “low-carb”, pentru că altfel se strecoară foarte ușor carbohidrați și zahăr în dieta noastră, fără să vrem. Așa că pun accentul pe proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși. Dacă avem și fibre, cu atât mai bine. Aici avem lintea ca sursă de proteine, semințele de cânepă pentru grăsimi sănătoase, salata pentru fibre.

Toate ingredientele sunt dense micronutritiv, în special semințele de cânepă (omega 3 vegetal, magneziu, vitamine din grupul B). Aceste salate sunt și “vegane” (fără ingrediente de origine animală), pentru că ingredientele sunt mai accesibile. Dar putem adăuga ou fiert, carne, pește, brânză, după preferință și necesar.

Rapiditate

Salata este gata spălată și tăiată, de la Eisberg. Sunt disponibile diverse mixuri de tip “din pungă direct în farfurie”. Un om serios va avea 1-2 porții dintr-o pungă. Lintea este gata fiartă și ea, de la d’aucy, din conserve fără BPA. Aceste produse sunt sterilizate termic, nu au conservanți sau aditivi chimici. Semințele de cânepă decorticate nu au nevoie de vreo altă preparare. Se pot adăuga oțet balsamic, ulei de măsline, diverse condimente, după preferință (aș merge chiar pe un sos vinegrete, cu chimen.