Reteta simpla de lapte vegetal din fulgi de ovaz si cocos

O reteta minunat de simpla si rapida este azi pe blog. Va invit sa o incercati si sa va convingeti ca laptele vegetal chiar se poate prepara cu maxim succes acasa, din ingrediente simple si sanatoase. Puteti folosi fulgi de ovaz, cocos, seminte de susan, soia, orez, fulgi de hrisca si nu numai. Indulciti numai daca simtiti necesar. Si dati aroma cu ajutorului zaharului vanilat, cu esente de vanilie, cu putina scortisoara, cu putin cardamom sau nucsoara.

Nu exageram cu aromele caci laptele vegetal poate fi folosit la cafea sau in ceai, sau consumat ca atare, cu cereale sau cu diverse alte adaosuri. Iar aroma nu este chiar asa de importanta. Ne intereseaza aportul de nutrienti.

lapte vegetal de ovaz si cocos

Ingrediente necesare pentru lapte vegetal cremos din fulgi de ovaz si cocos:

  • 50 grame de fulgi de ovaz
  • 50 grame de fulgi de cocos – razatura de cocos
  • 500 ml apa plata
  • un plic de zahar vanilat sau putin extract de vanilie
  • un praf de sare

Am pus la blender toate ingredientele si am obtinut un amestec foarte cremos. Fiindca blenderul meu este puternic, nu am mai strecurat nimic pentru ca toate ingredientele au fost pulverizate. Totul s-a contopit perfect si am obtinut un lapte cremos si consistent.

Pentru cei care doresc un lapte mai putin cremos, puteti folosi mai putine ingrediente uscate sau mai multa apa. Eu obtin aproape 1 litru de lapte pe care il folosesc in decursul unei saptamani. Sta la frigider cumintel si nu trebuie decat sa il folosesc atunci cand doresc, inclusiv la cafea.

Pentru ca nu sunt fan lapte de vaca sau de oaie, de capra sau de bivolita, eu prefer laptele vegetal insa nu imi place sa il cumpar decat daca este natural si ieftin. Ceea ce nu prea se intampla. Asa ca il fac acasa.

Va doresc multa sanatate si succes in tot ce faceti!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>