Jocuri pentru copii

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

jocuri pentru copii

Jocuri pentru copii

Ni s-au adunat în casă mai multe jocuri pentru copii, unele primite cadou, altele cumpărate de noi. Eu am chiar și cărțile sau jocurile de acum 40 de ani, pentru că am păstrat cam tot. Pe atunci erau greu de găsit și oferta foarte redusă. Din fericire, acum avem mult mai multe variante, pentru orice vârstă.

Atunci când mergem în vizite sau facem cadouri de sărbători cred că este mai bine să evităm dulciurile și să ducem cărți sau jocuri pentru copii. Adică să le oferim ceva ce le aduce un plus de sănătate și dezvoltare, în locul zahărului, care dă doar o mică satisfacție de moment dar are efecte foarte dăunătoare.

Jocurile au și această componentă fizică, îi ajută să stea departe de ecrane și lumea virtuală, falsă. Ținând copiii ocupați cu activități practice vor fi feriți și de tot felul de alte tentații iar educația se face într-un mod plăcut.

Căutând un astfel de cadou am găsit ditamai categoria pe eMAG, unele cu livrare chiar în aceeași zi, la EasyBox. Eu am și abonament Genius, este foarte util pentru că am reduceri și livrare gratuită. Mai mult, există și ghiduri video despre cum să alegem jucăriile.

Căutare după criterii inteligente

Putem alege după vârstă, în primul rând. Aici eu recomand să luam pentru o vârstă ceva mai mare, pentru că astfel le vor avea o perioadă mai lungă de timp. Și cum mulți dintre copii au o dezvoltare precoce, este mult mai bine să o facem prin joc, nu forțând performanțele “academice”. Sunt și jocuri de societate sau jocuri pentru copii peste 14 ani (adolescenți), care îi ajută să socializeze mai bine și să își dezvolte abilitățile potrivite vârstei. Deja pot fi incluși trepat și în jocuri pentru adulți.

Se pot alege variante care îi fac să le placă matematica, biologia, chimia, științele, în general. Sau unele care pun accentul pe imaginație, memorie, atenție, îmbunătățirea abilităților verbale. Sfat din experiență: jocurile de construit ( cu celebrele “cărămizi”) au o utilitate limitată, multe rămân nefolosite, simple bucăți de plastic în care ne rupem picioarele atunci când sunt împrăștiate pe jos.

Deci, data viitoare când faceți un cadou, țineti cont de aceste idei utile pentru viitorul copiilor noștri. Decât dulciuri sau obiecte fără valoare, mai bine le facem cadou cărți sau jocuri pentru copii care îi ajută în dezvoltarea intelectuală și afectivă.