Budinca de paste cu branza si spanac. Tarta cu spanac si branza sarata

Este o budinca de paste cu branza si spanac dar poate foarte bine sa fie numita si tarta cu spanac fiindca ingredientele sunt aceleasi. Adica in loc sa faceti aluat pentru tarte, folositi paste 🙂 Va asigur ca gustul este acelasi fiindca sunt aproape aceleasi ingrediente. Si va asigur ca veti face totul mai rapid, mai simplu si cu sanse maxime de reusita. Budinca de paste cu branza si spanac este un succes teribil si va promit ca daca o incercati o singura data, va deveni reteta iubita de toata lumea din familia dvs.

Iata ce ingrediente simple va sunt necesare pentru aceasta budinca de paste cu branza si spanac, 4 portii de adulti:

  • 500 grame de paste
  • 500 grame de branza telemea cat de sarata sau nesarata doriti (eu am avut branza sarata de oaie)
  • 500 grame de spanac decongelat sau proaspat
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei de masline sau 100 de grame de unt
  • piper (optional)

Mod simplu de preparare pentru cea mai buna, delicioasa, satioasa si hranitoare budinca cu spanac din lume:

  1. Fierbem pastele al dente si le scurgem, fara sa le clatim.
  2. Pastele fierte se amesteca intr-o tava de cuptor cu ouale batute ca pentru omleta, branza maruntita, spanacul decongelat, putin piper, ulei/ unt.
  3. Amestecam totul bine si dam tava la cuptor.
  4. Scoatem budinca de paste cu branza si spanac din cuptor cand este rumenita.
  5. Servim cald sau rece 🙂

Va asigur ca este o mancare delicioasa, super sanatoasa, hranitoare, cu aport mare de proteine, fibre si antioxidanti. Este o reteta simpla si rapida de mancare sanatoasa pe care o puteti servi celor dragi cu toata increderea. Este si o mancare pe care va puteti baza daca vreti sa introduceti in meniul copiilor putin spanac si poate ca altfel nu este acceptat 🙂 Ai mei nici nu vor sa vada spanacul in mancarea clasica de spanac dar in aceasta tarta de branza sarata, spanacul se mananca de la sine.

Budinca de azi este doar inceputul. Imi propun sa mai ofer si alte retete de budinca de paste cu branza care stiu ca se mananca super bine la noi in casa, in special daca sunt paste fierte al dente, ca pe eticheta de pe pachet. Noua ne plac pastele mai ferme, mai dure, cum se servesc in Italia. Dar stiu ca sunt persoane care folosesc paste din faina alba si va asigur ca reteta iese minunat si asa.

Multa sanatate si spor la retete culinare sanatoase si delicioase!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>