Citadin,Dieta,dragnea,kamala,retete,trump Trump vs Kamala | Cristian Margarit

Trump vs Kamala | Cristian Margarit

Trump vs Kamala | Cristian Margarit

Trump vs Kamala, proba de nutriție

trump

Dincolo de discuțiile politice și naivitatea de a crede că are rost să ne dăm cu părerea despre cine va câștiga sau ce se va întâmpla într-o variantă sau alta, nutriția este folosită și ca metodă de comunicare electorală. Au apărut articole despre ce ar mânca domnul Trump sau doamna Kamala.
Am discutat acum câteva zile la B1 TV cu doamna Laura Chiriac exact despre acest lucru. În media se preiau diverse acțiuni ale candidaților, inclusiv cele despre cum mănâncă, ce rețete preferate au sau cum se mențin în formă. Nu aș considera golful ca fiind un sport “adevărat”, dar asta e altă discuție.

Comunicare electorală vs. realitate

Ar trebui să fim foarte naivi să credem că informațiile pe care le primim chiar reprezintă realitatea. Mai ales în SUA și mai ales în campaniile electorale, tot ce apare este bine ticluit și programat. Nu se aruncă la întâmplare cu povești despre care prostimea votantă să își facă o idee despre aceste personaje. Hai să vedem cum au abordat problema cei doi candidați.

Kamala

Probabil datorită geneticului (afro-indian în mare parte) și vieții ușoare arată bine în general, nu doar “pentru vârsta ei”. Fiind femeie și cu aparența că este mai apropiată de oameni, doamna Harris nu are doar declarații ci chiar o secțiune pe canalul de Youtube unde gătește împreună cu “oameni obișnuiți”. De fapt diverse activiste și susținătoare din partid. În comunicare se declară că preferă să meargă la piață și să cumpere produse locale, pe care le gătește acasă, după rețete tradiționale (“etnice”, fiind cu rădăcini indiene sau “americane”). Desigur, se merge și spre vegetarianism, pentru că trebuie punctat și acest element care face parte din tabloul “grijă pentru planetă și dragoste pentru toate ființele vii”. Există chiar pretenția că ar găti și mânca sănătos. Fix șablonul electoratului democrat din SUA. Atenție: acolo votanții democrați sunt de stânga, unii chiar marxiști.

Care este realitatea: nu știe să țină cuțitul în mână, rețetele sunt nesănătoase și chiar nu ar avea timp să gătească. Nu a avut nici experiența meternității, pentru a găti copiilor.

Trump

Și domnul Trump “se ține bine”, având în vedere și vârsta, chiar dacă este supraponderal și a declarat că sportul lui e golful. Probabil și predilecția pentru femei tinere și frumoase l-a ajutat să își mențină vigoarea. De la mandatul precedent știm că este deja sub medicație pentru a ține sub control nivelul colesterolului. Am mai scris despre culoarea portocalie, dată probabil de suplimentarea cu anumiți carotenoizi sau de bronzul mai mult sau mai puțin artificial.

Aici se merge direct pe sufletul “oamenilor muncitori”, care nu au timp să gătească, fiind ocupați mai mult cu pregătirea pentru sfârșitul lumii, întreținerea arsenalului de arme și prețul berii. Deci se publică imagini și povești cu hamburgeri și mâncare de fast food, vorbeste despre cât de scump e bacon-ul și chiar declară că nu și-l mai permite de când adversarii politici au dus țara de râpă și inflația l-a făcut prea scump chiar și pentru el.

Realitatea: provenind dintr-o familie bogată și având mai multe hoteluri și resorturi de lux, putem presupune că are bucătari personali și că mănâncă cele mai alese și scumpe mâncăruri. Probabil habar nu are ce mănâncă votantul lui “mediu” și trebuie să i se spună de către consilieri.

Concluzie

Fiind un domeniu de mare interes în ultimii ani, alimentația a pătruns și în politică, fiind folosită pentru a da mesaje electorale diferitelor categorii de votanți. Evident, manipulare și minciuni sfruntate de ambele părți. Putem doar să ne imaginăm și la noi cum candidații și candidatele vor lua exemplul domnului dragnea și vor face cozonaci, sarmale și nu se vor rezuma doar la a mânca parizer pe ziar și covrigi pe bancă, în parc. Brânza de Sibiu s-a împuțit de tot și s-a dovedit contrafăcută, acum să vedem cum se vor vinde pepenii de plastic de Dăbuleni, mâncarea de popotă, covrigii de Buzău sau mititeii cu gust de vodka rusească.

Desigur, pe noi, “prostimea”, ne-ar ajuta mai mult niște măsuri prin care micii fermieri chiar să fie ajutați să producă și să ne pună pe masă mâncare sănătoasă, la un preț decent.