nutritive,Suplimente,suplimentele Conferința: Suplimentele nutritive, necesitate și calitate | Cristian Margarit

Conferința: Suplimentele nutritive, necesitate și calitate | Cristian Margarit

Conferința: Suplimentele nutritive, necesitate și calitate | Cristian Margarit

suplimentele nutritive

Suplimentele nutritive, necesitate și calitate

Când: miercuri, 23 octombrie 2024, cu începere de la ora 17.00
Unde: Hotel Radisson Blu, București

Pentru oamenii educați, necesitatea suplimentării dietei este de la sine înțeleasă. De la vitamine și minerale până la antioxidanți și fitonutrienți cu diverse efecte benefice pentru sănătate, gama din care avem de ales este uriașă. Din păcate, pe piața românească se strecoară prea multe suplimente contrafăcute, dubdozate, vândute cu publicitate mincinoasă. Pentru a lămuri aceste lucruri organizăm o conferință pe această temă, unde avem ca invitat specialistul NOW Foods din SUA, domnul Neil E. Levin.

Cui se adresează conferința?

Conferința se adresează în primul rând farmaciștilor și consultanților de vânzări din farmacii sau magazine de suplimente nutritive. De asemenea, nutriționiștii, dieteticienii vor afla foarte multe lucruri interesante despre suplimente și despre cum se pot asigura că oamenii cu care lucrează fac alegerile corecte în acest domeniu. Sportivii, preparatorii fizici și antrenorii sunt și ei bineveniți. La fel oricine altcineva este interesat de domeniu, inclusiv ziariști, influenceri sau persoane care vor să cunoască mai multe.

Cum se face înscrierea?

Accesul va fi gratuit, în limita locurilor disponibile, după o înscriere prealabilă printr-un mesaj pe whatsapp la 0751545777.

Despre ce se va discuta?

Eu (Cristian Mărgărit) voi avea o scurtă prezentare privind necesitatea suplimentelor în nutriția omului modern și câteva aspecte referitoare la piața românească de suplimente nutritive.

Domnul Neil E. Levin (NOW Foods Senior Nutrition Education Manager) va aborda subiecte cum ar fi calitatea suplimentelor nutritive, metode de testare, precum și știința din spatele acestora (are în subordine peste 60 de specialiști în laboratoarul acreditat independent, unde se fac peste 19.000 de teste lunar). Vor fi discutate și cele mai populare suplimente și vom învăța despre cum se produc, ce efecte dovedite științific au: vitamina D, omega 3, magneziu, NAC și multe altele. De exemplu: în laboratoarele lor pot testa dacă magneziul bisglicinat este chiar magneziu chelat cu glicină, nu doar o formă ieftină de magneziu pusă în capsulă alături de glicină.