Retete vegetariene in stil mediteranean: Paste cu broccoli si masline

Retete vegetariene in stil mediteranean: Paste cu broccoli si masline

Retete vegetariene in stil mediteranean? Yes, please! Daca am putea sa mancam preparate culinare vegetariene si mediteraneene macar 5 zile pe saptamana probabil ca am fi mai sanatosi si am avea mai putine kilograme. Studii numeroase arata faptul ca dieta mediteraneana si alimentatia vegetariana ofera beneficii notabile pentru organismul nostru. Poate sa fie uleiul de masline, varietatea legumelor, verdeturile aromatice, pastele de grau dur sau lamaile care sunt folosite in numeroase preparate culinare.

Astazi vom descoperi impreuna o reteta vegetariana mai mult decat sanatoasa: Paste cu broccoli si masline. Am folosit paste in 3 culori, fussili dar voi puteti folosi ce paste aveti in casa, inclusiv penne, spaghete sau tagliatelle samd.

Lista de ingrediente necesare:

  • paste de grau dur 300 de grame
  • 1/2 capatana de broccoli (tocata marunt)
  • 200 de grame de masline fara samburi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat, busuioc, oregano, cimbru samd.

Reteta simpla de paste in stil mediteranean:

  1. Fierbem pastele al dente si le scurgem. Nu le clatim.
  2. In apa fierbinte de la paste punem buchetelele de broccoli si le lasam sa se innabuse timp de 2-3 minute si apoi le scoatem si le scurgem bine de apa.
  3. Pastele fierte se amesteca cu broccoli-ul innabusit si tocat marunt, precum si cu maslinele fara samburi. Adaugam sare, piper, verdeturi.
  4. Optional, adaugam suc de lamaie proaspat stoarsa. Se poate si fara dar sunt multi care vor aprecia gustul acru alaturi de paste. Italienii si grecii consuma foarte des pastele impreuna cu suc de lamaie. Probabil tine de gust dar si de calitatea digestiei.

Cat de bune sunt pastele preparate in acest fel? Sunt absolut minunate si se pregatesc in fix 15 minute. Este o masa cu care poti impresiona pe cei dragi si orice musafir venit in vizita. Evident, cu atat mai mult impresionezi daca ai paste artizanale, de forme aparte, in mai multe culori, paste cu spanac sau colorate cu suc de rosii. Astfel de paste se gasesc in hipermarketuri dar si in magazinele cu produse cu specific italienesc.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Descopera pagina mea de Facebook

Descopera pagina mea de Instagram

Descopera cele mai noi retete de pe site>>>