Retete vegetariene delicioase: 12 salate sanatoase, simple si rapide

Retete vegetariene delicioase: 12 salate sanatoase, simple si rapide

Retete vegetariene delicioase, 12 salate sanatoase si rapide! Vi le ofer cu drag si sper sa va inspire sa va imbunatatiti stilul de alimentatie si de viata. Multe se pot schimba cu un moment de inspiratie 🙂

Asa cum bine stiti, una dintre regulile pe care eu le respect este ca o salata pe zi tine doctorul departe iar salata este cea mai simpla reteta vegetariana din lume. Oricat de banala ar parea, salata are rolul ei bine definit in cadrul oricarei diete. Este o sursa puternica de fibre, aduce aport considerabil de vitamine si minerale, hidrateaza la fel de bine ca apa si previne imbatranirea organismului datorita antioxidantilor prezenti in cantitati mari in legume si verdeturi.

Haideti sa vedem care sunt cele 12 retete vegetariene delicioase – salate sanatoase si simple pe care vi le recomand cu drag:

Salata de rosii cu masline si avocado 

Luati aceasta mancare delicioasa la birou, intr-o caserola frumoasa, cu 2-3 felii de paine integrala puse separat, in punguta cu zipper. Este o combinatie perfecta pentru birou. Nu folositi ceapa, evident. Aveti nevoie de rosii, masline, avocado, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. 

Salata de fenicul si clementine

 Pare o salata cam micuta dar nu o subestimati pentru ca este bogata in minerale, vitamine si fibre. Tine de foame mai mult decat o portie de cartofi prajiti cu snitel! Si miroase de o mie de ori mai bine decat orice alta mancare la birou. Aveti nevoie de fenicul, clementine, stafide, kaki (sharon) si suc de lamaie sau suc de clementine. 

Salata de broccoli cu rosii

Este una dintre cele mai sanatoase si delicioase retete vegetariene din cate cunosc. Broccoli este putin fiert la aburi inainte de a fi folosit in salata. Mai adaugam spanac, morcov, ulei de masline, susan negru, otet, sare, piper si salata este gata. 

Salata de spanac si rosii delicioase, bogate in licopen

Salata de spanac, rosii, castraveti, masline, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Este o salata vegetariana extrem de sanatoasa si satioasa. Spanacul poate fi combinat cu rucola sau inlocuit de rucola, salata verde, valeriana sau kale si mangold. 

Salata de varza creata delicioasa 

Salata de varza creata, telina, morcov, ulei de masline, otet, sare, piper, cimbrisor proaspat sau uscat. Este o salata super gustoasa, foarte hranitoare si satioasa datorita aportului mare de fibre. 

Salata de ardei gras in 3 culori

Salata de ardei gras in 3 culori (rosu, galben, portocaliu) are nevoie de zucchini, ulei din samburi de struguri, suc de limeta, sare, piper. Prima data cand am incercat aceasta salata eram la un restaurant asiatic. Bucatarul a adaugat ulei de susan si seminte de susan si mi s-a parut o combinatie extrem de gustoasa. In lipsa de susan, puteti folosi ulei de masline sau de struguri.

Salata nutritiva de rosii cu branza si masline 

Salata de rosii, tofu, masline nere, ardei gras galben si rosu, masline verzi, busuioc, ulei de masline, sare, piper,  ceapa verde. In loc de tofu puteti folosi telemea sau feta. 

Salata delicioasa cu varza si marar

Salata de varza noua cu marar, morcov, masline, ulei de masline, otet de mere, sare, piper. Maslinele sa fie fara samburi, negre, verzi, kalamata. Varza si maslinele merg de minune impreuna. Este una dintre cele mai bune retete de slabit din lume. Varza este regina in dietele de slabire ?

Salata detoxifianta de varza cu ardei gras bogat in vitamina C

Salata de varza, patrunjel cred, ardei kapia tocat marunt, morcov, sare, piper, ulei de masline, otet. Si in acest caz va pot spune ca veti avea parte de o surpriza minunata daca sunteti in cautare de retete de salate pentru slabit. Este jackpot adevarat. Ne ajuta sa slabim si ne aduce aport mare de vitamine, minerale si antioxidanti.

Cea mai buna salata de vinete din lume

Salata de vinete cu avocado, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper. Vinetele scad colesterolul probabil mai bine decat orice alta leguma. Avocado este sursa de grasimi sanatoase care scad colesterolul rau si il cresc pe cel bun. Impreuna fac o treaba minunata, mai ales daca va doriti salate pentru slabit sanatos.

Salata simpla de broccoli cu ceapa rosie

Salata de broccoli fiert putin, castraveti, ceapa rosie, ardei kapia, ulei de masline, sare, piper, otet. Broccoli se fierbe foarte putin, atat cat sa il facem sa fie mai moale dar inca ferm si sa nu isi piarda culoarea verde-viu. Broccoli este o idee minunata in orice salata. Aceasta mancare este usoara, ieftina, simpla si foarte hranitoare. Puteti adauga si telemea sau tofu pentru plus de proteine.

Salata greceasca delicioasa, cu mult oregano 

Salata greceasca de rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, avocado, verdeturi aromatice uscate precum oregano, busuioc si cimbru, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este o salata pe care eu o ador si pe care o consider o masa in toata regula 🙂 Tine de foame, aduce aport mare de fibre, grasimi sanatoase si antioxidanti. 

Acestea sunt cele 12 retete vegetariene de salate pe care vi le recomand cu drag. Eu le-am testat si le tot imbunatatesc de la o zi la alta. Nu prea reusesc sa pregatesc aceeasi salata de doua ori la rand fiindca mereu adaug noi ingrediente, modific lista de legume si verdeturi, combin noi alimente care pot alcatui impreuna o salata sanatoasa si gustoasa, creativa si cat mai hranitoare. 

Succes in tot ce faceti si sanatate maxima!

Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.

Urmariti-ma pe Facebook aici.