Desert sanatos, de post: Cartofi de ciocolata cu nuca de cocos

Cartofii de ciocolata sunt in top 10 deserturi preferate pentru mine 🙂 Ii iubesc tare mult si imi amintesc de cand eram mica si nu aveam practic nicio grija. Sau aproape nicio grija semnificativa. Decat sa imi fac prietene in fata blocului si sa nu mi se incalceasca parul papusii mele Marcela. Atunci era grav 🙂

Cartofii de ciocolata raman un desert simplu si potrivit pentru gospodivele care nu vor sa coaca nimic si chiar au pretentia sa le iasa sigur, din prima, fara sansa de esec. Printre aceste gospodive ma numar si eu si nu mi-e rusine. Mi-e o teama nasoala sa nu imi iasa deserturile iar teama este total fondata. Nu vine din copilarie, dragi psihologi si psihoterapeuti 🙂 Vine din esecuri multe si care deja m-au terminat psihic. Pandispan care nu creste, negrese care raman nefacute la mijloc, cozonac nefacut la mijloc si care creste si apoi da inapoi si il arunci plangand… Credeti-ma ca le-am facut pe toate si am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma restrang spre deserturile care nu ma provoaca asa mult.

Revenind la lucruri mai frumoase, haideti sa va spun cum se fac acesti cartofi de ciocolata care daca mie imi ies, va ies si voua:

  • 400 g biscuiti populari sau Petit beurre
  • 5 linguri de cacao
  • esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g nuca de cocos
  • 2 maini de nuci macinate fin
  • jumatate de pachet de unt
  • 2 cani de lapte

Cum procedam cat mai simplu:

  1. Pisam biscuitii fin de tot. Daca aveti robot sunteti norocoase. Daca aveti pisalog de lemn sunteti si mai norocoase fiindca o sa faceti niste brate super tonifiate dupa ce terminati biscuitii :))
  2. Adaugam cacao, esenta de rom, jumatate din nuca de cocos, zaharul vanilat, nucile macinate si untul moale, lasat la temperatura camerei.
  3. Amestecam bine si incepem sa framantam usor ca sa vedem daca este consistenta potrivita sau nu. Ideea e sa facem gogoloaie si sa stea ca lumea. Sa nu se pleosteasca dar nici sa nu fie tare ca piatra. Deci mai adaugati lapte sau biscuiti, in functie de situatie 🙂
  4. Modelati cartofi frumosi si tavaliti-i prin nuca de cocos. Credeti-ma ca nu vreti sa ii tavaliti prin cacao, lucru pe care eu l-am incercat si mi-am nervii mai rau decat ma asteptam.
  5. Asezati cartofiorii pe farfurie si ii serviti imediat sau dupa ce au stat la frigider macar 1 ora.

Noi am mancat cativa imediat ce i-am pus la frigider :)) Ce mi-e 1 ora, ce mi-e 2 minute :)) Adevarul este daca stau putin la rece au o consistenta super tare si merita sa asteptati. Cine poate, normal.

Ah, da, sa nu uit. Cine doreste poate sa faca si cartofi de ciocolata cu stafide, rom veritabil, visinata sau visine din visinata. Scoateti samburii!

Sa aveti o zi frumoasa si inspiratie culinara!