12 retete de slabit cu legume si verdeturi bogate in antioxidanti

Dietele pot fi extrem de potrivite pentru orice sezon. Nu este adevarat ca se slabeste mai usor vara sau primavara. Putem slabi usor chiar si iarna, cu toate ca avem sarbatorile de iarna, consumam mancare putin mai grasa, facem mai putin sport, stam mai mult in casa 🙂 Mancarea pe care o consumam este cheia de care trebuie sa ne folosim in mod inteligent pentru a iesi din iarna cu mai putine kilograme.

Va las mai jos cateva retete de slabit cu legume si verdeturi bogate in antioxidanti, retete pe care eu le folosesc pentru mine, pentru a slabi sanatos. Sunt exemple de mancaruri sanatoase si satioase. Va recomand sa lucrati cu un medic nutritionist care sa va ajute sa va faceti meniuri sanatoase, echilibrate, corecte si cat mai potrivite pentru dvs., pentru eventualele patologii, pentru diverse aspecte la care medicii trebui sa fie atenti.

Iata cele 12 retete de slabit cu legume si verdeturi bogate in antioxidanti, pe care eu le folosesc pentru mine:

Salata de varza alba, varza rosie, radacina de telina, sare, piper, ulei de masline, otet din cidru de mere, busuioc 🙂

Salata de patrunjel cu morcov, ridichi, clementine 🙂 Stropiti cu putin suc de lamaie daca doriti si bucurati-va de o salata care aduce aport mare de vitamine, minerale si antioxidanti ce apartin unei game super variate de care organismul are nevoie si iarna, si primavara 🙂 Un alt avantaj al acestei salate este ca potoleste pofta de dulce 🙂

Terci de ovaz cu kaki (sharon) sau cu orice al fruct doriti. Fulgii de ovaz se amesteca cu apa cat sa ii acoperiti cu 2 degete si apoi se pun la incalzit la foc mic. Adaugam si putin extract de vanilie sau putin zahar vanilat, esenta de rom, ceva care sa dea aroma, scortisoara etc. La final, dupa ce stingem focul, adaugam si cateva fructe si/sau nuci 🙂 Este o masa delicioasa, bazata pe ovaz si fructe, ambele bogate in antioxidanti, vitamine si minerale.

Salata de rosii galbene, rosii clasice, castraveti, masline, ceapa verde, cimbrisor, ulei de masline, sare, piper. Este un apogeu al dietei mediteraneene, o salata miraculos de gustoasa si sanatoasa, o masa pe care o puteti considera super completa, mai ales daca adaugati alaturi si 1-2 felii de paine integrala sau paine cu nuci si seminte.

Piure de cartofi + sos de rosii (ca cel pentru spaghete sau ostropel) + castraveti murati. Este o masa delicioasa, sanatoasa, foarte satioasa si bogata in prebiotice, probiotice, vitamine, minerale si antioxidanti (licopen din rosii).

Salata de telina, morcov, ardei gras kapia, castraveti si avocado 🙂 Amestecati cu incredere, stropiti din plin cu suc de lamaie si serviti una dintre cele mai sanatoase salate din cate cunosc eu.

Paine din hrisca + pasta de avocado, tofu afumat, morcov, masline, patrunjel, ardei iute proaspat. Este o masa completa, o mancare delicioasa pe care o puteti servi la micul dejun si la pranz, chiar si la cina 🙂 Poate fi si gustare si este o combinatie bogata in fibre si antioxidanti.

Paste fierte al dente + legume + ulei de masline, cimbrisor, oregano, sare, piper. Ca si legume, am sotat la foc iute ardei kapia, rosii, masline, patrunjel verde, un catel de usturoi. Legumele trase la tigaie se combina cu pastele fierte si se servesc chiar si la dieta. Pastele nu sunt o idee gresita, doar sa le consumam in cantitate mica si sa le combinam corect, adica cu legume si verdeturi, ulei sanatos, sos de rosii.

Humus cu salata de ardei kapia + zucchini sau dovlecel + busuioc. Humusul este o sursa bogata de proteine si fibre. Legumele sunt si ele bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Impreuna, formeaza o echipa minunata, mai ales daca suntem in perioada unei diete echilibrate 🙂

Spanac cu rosii 🙂 Spanacul congelat se soteaza la foc mediu intr-o oala cu ceapa tocata marunt si sos de rosii 🙂 Mai adaugam noi sare, piper, cimbrisor, oregano, busuioc si orice alte verdeturi aromatice dorim. Spanacul nu trebuie sa fiarba mult timp, ci doar cat sa fie innabusit suficient iar sosul de rosii sa fie fiert. Serviti cu incredere o mancare de dieta, un preparat bogat in fibre, proteine si antioxidanti 🙂

Salata de ardei copti cu otet din cidru de mere, usturoi, ulei de masline, sare, piper/ ardei iute. Este o mancare delicioasa, sanatoasa, perfecta pentru dieta 🙂

Salata de sfecla rosie cu telina + patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie. Este o salata bogata in fibre si antioxidanti + compusi care ajuta la detoxifierea organismului si vindecarea ficatului 🙂 Toate ingredientele sunt benefice pentru sanatatea ficatului. Sarea si piperul nu ajuta la sanatatea ficatului asa ca nu le vom folosi in aceasta reteta.

Dragilor, acestea sunt cele 12 retete de slabit care folosesc legume, verdeturi, fructe si grasimi sanatoase pe care eu le folosesc pentru a slabi eficient si pe termen lung. Vi le recomand cu drag si va mai astept pe blog.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!