17 retete de mancare rapide. Retete dietetice de mancare sanatoasa

Ne plac retetele de mancare rapida, pentru simplul motiv ca timpul nostru e limitat. Munca, familie, copii, iar munca, scoala, facultate, master, al doilea master, vacante, meditatii cu copiii, ia copiii de la scoala, du copiii la inot, nepoti, vizite la rude, curatenie generala, vine Pastele, vine Craciunul, ia-o de la capat 🙂

Viata e un carusel si singura solutie sa poti sa tii pasul este sa nu te opresti decat in scurtele momente in care ai nevoie de odihna. Fiindca daca te opresti si tragi chiului, o sa ramai in urma si vei incepe sa ai diverse restante. Azi va vorbesc despre un singur palier al vietii pe care va invit sa luati masuri: sanatatea, alimentatia sanatoasa, dietele echilibrate, nutritia, meniurile corect alese dpdv nutritional si caloric.

Prima si cea mai rapida reteta de mancare sanatoasa: salata de porumb cu patrunjel, ceapa rosie, ton, ulei de masline, suc de lamaie. Va rog mult sa incercati aceasta reteta si sa imi spuneti cum vi se pare. Are tot ce ii trebuie, de la proteine si carbohidrati, la fibre si antioxidanti. Chiar nu ii lipseste nimic. Este exemplul perfect al unei retete de mancare rapide si sanatoase.

Si ca sa va ajut cu o mica doza de inspiratie, iata inca 17 retete de mancare rapide pe care eu le prepar cand sunt pe fuga si totusi vreau sa mananc sanatos, hranitor si delicios:

Penne siciliene cu sos de rosii, ghimbir si patrunjel proaspat

Salata cu ton si broccoli: Salata in stil mediteranean pe care trebuie sa o incerci

Sandvisuri calde la cuptor: Sandvisuri cu branza si ton, delicioase si rapide

Salata de avocado pe paine integrala: Gustare sanatoasa cu putine calorii

Retete dieta mediteraneana: Salata siciliana de rosii cu busuioc si ardei iute

Salata bulgareasca de rosii cu branza telemea si capere

Dieta mediteraneana in retete: Fasole verde cu sos de iaurt si usturoi

Salata mediteraneana cu anghinare si oua fierte

Penne cu ton si verdeturi proaspete: Cea mai rapida mancare cu paste

Salata mediteraneana de avocado cu branza usor sarata

Tocanita de creveti cu rosii, usturoi si patrunjel. Cea mai buna mancare de creveti

Retete vegetariene sanatoase: Salata de cruditati cu tofu afumat

Mix de salata cu naut, pranz bogat in proteine si fibre

Retete vegetariene in stil mediteranean: Paste cu broccoli si masline

Salata greceasca de castraveti cu iaurt si menta

Retete vegetariene sanatoase: Salata de naut cu patrunjel proaspat

Salata mediteraneana din 7 ingrediente sanatoase si hranitoare

Acestea sunt cele 17 retete de mancare rapide, cat mai sanatoase cu putinta. Dupa cum vedeti, nu aveti nimic de copt timp indelungat, de prajit intens, de tocat cu atentie prea mare la detalii. Nu sunt migaloasa, nu sunt nici foarte rabdatoare, nu suport sa spal cratite arse si oale pline de grasime. Asa ca ma orientez si eu cum pot mai bine :))) Nici nu sunt genul sa comand mancare gata pregatita prea des, asa ca ma descurc cum pot. Gatesc dar o fac simplu si elegant. Automat, de cele mai multe ori, imi ies retete de mancare rapide si sanatoase, retete delicioase si simple, mancare dietetica si totusi hranitoare.

Darul meu, dragilor, este sa ma axez pe mancare sanatoasa cu eforturi mici. Imi spunea cineva odata ca blogul meu este cam simplu, cam banal. Mi-a spus chiar ca gatesc prea minimalist, „doua frunze pe o farfurie”. Dragilor, uneori cand gatesti minimalist, ajungi la cele mai bune retete de mancare rapida din cate se cunosc pe lume. Si uneori sunt si cele mai gustoase si cu multi nutrienti. Asta da noroc 🙂

Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!