Salată cu ton și linte

.fb-like {overflow: hidden !important;}

Salată cu ton și linte

linte

linte

Această salată cu ton și linte este o soluție simplă pentru o gustare sau chiar o cină “low-carb”, bună și pentru slăbire. Desigur, ca pentru orice rețetă, cantitățile sunt cele care determină rezultatul final. La fel și pentru digestie, mitul cu “nu amestecăm proteinele” funcționează până la un punct. Aici lintea vine și cu proteine, dar mai importante sunt fibrele. Lintea ajută foarte bine la controlul apetitului și cantitatea mică de carbohidrați cu asimilare lentă oferă energie constantă pentru o durată mai lungă de timp, fără creșteri bruște ale glicemiei și insulinei.

Ingrediente

Tonul este baza acestei rețete dar o putem odifica după dorință, poate fi pusă lintea pe primul loc sau chiar renunțat la unul dintre ingrediente. În Italia am văzut această combinație de pește cu linte, ca mâncare tradițională iar o cunostință din Napoli își aducea aminte cu drag de mama lui, care făcea o astfel de mâncare.

Pătrunjelul proaspăt aduce și el fibre în plus, pe lângă antioxidanți, vitamina C și fitonutrienți foarte utili pentru sănătate. Noi avem o jardinieră mare cu o tufă de pătrunjel creț, de care profităm până la primul îngheț din an.

Dacă am folosit ton în apă, atunci putem adăuga puțin ulei de măsline și alte condimente, după gust. Personal prefer tonul în ulei de măsline (la borcan) dar restrângerile de buget ne pot duce și către alte variante. Pentru linte am ales “al vapore” de la d’aucy (conservă fără BPA), nu are “zeamă” și poate fi inclusă direct în rețetă.

linte

linte