Cand regretele si grijile iti fura bucuria din prezent

Grijile si teama zilei de maine sunt proiectii nefaste in viitor. Regretele sunt rascolirea continua a unui trecut care ar fi putut sa se desfasoare mai bine. Bucuria din prezent este incununarea a tot ce am plantat in ultimii ani, in ultimele luni, in ultimele zile, ore, minute. Si ar trebui sa fie tot ce conteaza. Caci daca nu te poti bucura de prezent, ce rost mai au toate?

Dragilor, am descoperit oameni care au o viata de vis, o viata perfecta si totusi nu se pot bucura de ea. Traiesc in trecut unii dintre ei. Isi tot rascolesc amintirile, regretele, trecutul dureros, certurile si conflictele avute cu cei din jur, timpul pe care l-au pierdut ani la rand.

Si mai stiu si oameni care nu se pot bucura de tot ce au pentru ca proiecteaza in viitor imagini nefaste, scenarii negative, worst case scenarios. Sunt oamenii care au momentele de bucurie prezente rapite cu totul din cauza ca nu se pot focusa pe aici si acum. Si se duc undeva in viitor. Joaca in filme fara happy end. Joaca rolul principal si isi imagineaza cele mai rele scenarii cu putinta.

Traim o singura data. Trec anii mai repede ca niciodata. Zilele pe care le pierdem gandindu-ne la trecut sau la viitor nu se vor intoarce niciodata. Sa fim aici, prezenti. De viitor se ocupa Dumnezeu daca noi ne ocupam de prezent 🙂

Semintele plantate azi isi vor arata roadele in viitor. Dar daca nu plantam nimic, roadele vor fi pe masura. Sa plantam flori intr-o gradina in care ne vom bucura in viitor.

Se spune ca daca am planta o floare intr-o gradina de fiecare data cand avem un gand bun si facem o fapta buna sau un lucru pozitiv, in cativa ani am avea cea mai frumoasa gradina din lume.

Sa ne gandim ce se intampla daca plantam seminte de buruieni de fiecare data cand avem un gand rau, regrete, scenarii negative. Se prea poate sa ne impanzim singuri propria gradina cu buruieni. Si nimeni nu merita acest lucru.

Asadar, sa plantam zilnic seminte de bucurie, recunostinta, inspiratie, incredere, optimism si credinta ca totul se va rezolva minunat la final. Suntem facuti sa gresim, sa invatam, sa ne ridicam, sa triumfam.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!