Mic dejun bogat in Omega 3, Seleniu si Calciu

Unele preparate culinare le intrec pe altele. Unele sunt nutritive, hranitoare, aduc aport mare de vitamine, minerale, nutrienti, antioxidanti. Si acestea sunt cele pe care le cautam cel mai des. De ce? Simplu! Pentru ca mancarea trebuie sa fie hrana inainte de a fi prilej de placere sau de potolire a foamei.

Cine stie sa isi hraneasca organismul nu va mai avea grija constanta de a potoli foamea care vine si vine mereu, in cautare de nutrienti. Insa daca noi nu ii dam nutrienti si ii dam calorii goale, foamea ramane. Si atunci incep sa apara diverse dezechilibre la nivelul organismului, inclusiv posibil in ceea ce priveste greutatea.

iaurt cu nuci si seminte de chia

Un mic dejun pe care eu il prefer este cel format din nuci, seminte de chia si iaurt.

Iaurtul poate fi vegetal sau iaurt clasic, fiecare cum doreste. Puteti avea kefir sau sana, lapte batut sau ayran in loc de iaurt. Nu conteaza asa de mult. Puteti sa folositi iaurt cu grasime multa sau cu 0,1% grasime. Iaurtul contine: vitamina B12, calciu, probiotice, fosfor si nu numai.

Semintele de chia trebuie lasate in iaurt macar 2-3 minute, timp in care ele se umfla, absorb apa din iaurt si isi dubleaza sau chiar isi tripleaza volumul. Semintele de chia contin: calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, B1, B3 si nu numai.

Nucile pot fi de orice fel, inclusiv caju, nuci braziliene, macadamia, nuci clasice, alune de padure. Arahide nu folosesc prea des si nici nu le-as folosi in aceasta combinatie. Nucile contin: magneziu, fosfor, cupru, mangan, seleniu, vitamina E si nu numai.

Cand mancati, nu uitati sa treceti in revista rapid cateva dintre beneficiile ingredientelor pe care le aveti in farfurie. Mancatul constient poate ajuta la o mai buna absorbtie a tuturor nutrientilor 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.

Urmariti-ma pe Facebook aici.