Retete vegetariene rapide: 12 idei culinare sanatoase la alegere

Daca vreti retete vegetariene rapide, va las mai jos 7 idei culinare pe care va puteti baza fara nicio problema si cu succes maxim. Toata lumea le va adora fiindca sunt retete vegetariene clasice, pe care le cunoastem cu totii si stim ca sunt binevenite oricand vrei mancare sanatoasa in mod rapid.

Iata cele 12 retete vegetariene pe care le puteti pregati repede si cat mai simplu cu putinta:

Ghiveci de legume cu vinete si dovlecei. Practic, am folosit cam toate legumele pe care le aveam in bucatarie: ceapa, morcov, telina, ardei gras, rosii, dovlecei, cartofi si vinete. Am sotat toate legumele la foc mic in tigaie incapatoare cu putin ulei de floarea soarelui, sare, piper si 3-4 catei de usturoi. Rezultatul este genial. Avem una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete vegetariene din lume.

Gratar de dovlecei si de vinete. Feliati dovleceii si vinetele, adaugati putina sare si putin piper, un pic de ulei si puneti feliile pe gratarul incins. Se servesc ideal cu mujdei 🙂

Salata orientala 🙂 Nimeni nu refuza una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete vegetariene din lume. Este o mancare rapida, simpla si ultra modesta 🙂 Dar cu totii o adoram, cu atat mai mult cu cat o adaptam preferintelor celor dragi. Spre exemplu, copiii mei vor cartofi, masline, ceapa, ardei kapia, castraveti murati. Cam aceasta ar fi combinatia ideala de salata orientala. Am vazut si salata orientala cu andive sau cu rucola si va asigur ca pot fi pe placul multora.

Ostropel de ciuperci. Ceapa tocata impreuna cu ciupercile din borcan se soteaza la foc mediu. Adaugam sare, piper, usturoi pisat marunt si ulei de floarea soarelui. Lasam ciupercile si ceapa sa transpire ca lumea si apoi adaugam apa plata, cam o cana. Lasam ciupercile sa fiarba bine de tot si apoi adaugam sos de rosii, ceapa verde tocata marunt. Lasam sosul de rosii sa fiarba si stingem focul. Servim o mancare vegetariana delicioasa, super gustoasa si simpla.

Salata de rosii cu ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castraveti, avocado, sare, piper, verdeturi aromatice uscate (cimbru, oregano, busuioc), ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete vegetariene care nu au nevoie de pregatire intensiva 🙂 Este o reteta raw vegana pe care va puteti baza chiar si atunci cand aveti musafiri si aveti nevoie de un preparat uimitor de elegant si de bun.

Cartofi fierti in coaja, presarati cu sare, patrunjel si eventual niste mujdei 🙂 Este una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete vegetariene din lume. Este o mancare modesta si super sanatoasa.

Frigarui vegetariene: ciuperci, dovlecei, rosii, ardei gras, zucchini, ceapa 🙂 Toate se toaca frumos si se amesteca cu sare, piper, boia de ardei, ulei de masline sau de floarea soarelui. Apoi se infig pe frigarui de lemn si se rumenesc pe gratarul incins 🙂 Sfarsit fericit!

Humus pe felii de castravete 🙂 Humusul este facut din naut fiert si blenduit, pasta de tahini, sare, piper, ulei de masline, un praf de chimion, un catel de usturoi, suc de lamaie.

Tocanita de legume cu cartofi si mult marar + muraturi 🙂 Este o mancare vegetariana sanatoasa, o reteta simpla si rapida pe care stiu ca o cunoasteti si o iubiti. Nimic in lume nu cred ca se compara cu o farfurie de tocanita de cartofi 🙂 Alaturi puteti servi un pahar de vin rosu sau o bere rece :))

Paste cu legume 🙂 Pastele se fierb al dente si apoi se trag la tigaie cu cateva legume: rosii, ardei kapia, ceapa. Adaugam si putin ulei de masline, un catel de usturoi tocat marunt, un praf de sare si un praf de piper sau putin ardei iute. Asezonati cu frunze de busuioc 🙂

Mai jos avem tagliatelle de spanac cu legume. Eu am mereu tot felul de paste in casa, forme diverse, culori diverse dar toate sunt de grau dur. Nu folosesc niciodata paste din faina alba, cele care se fac praf cand le fierbi. Pastele din grau dur au indicele glicemic mai redus, fibre mai multe, proteine mai multe.

Salata de rosii cu masline, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Va garantez ca este una dintre cele mai delicioase si sanatoase retete vegetariene din lume. Este o mancare sanatoasa pe care o pregatiti in 2-3 minute si va asigura cel putin 4-5 ore de satietate + o gama super larga de nutrienti.

Acestea sunt cele 12 idei culinare pe care eu vi le recomand daca sunteti in cautare de retete vegetariene simple si rapide. Mancarea vegetariana este intotdeauna o optiune minunata, mai ales daca sunteti pe fuga, daca vreti ceva rapid si sanatos, in mod special daca urmati o dieta de crutare a ficatului 🙂 Ficatul adora legumele, fructele, verdeturile aromatice, apa, citricele si fructele de padure 🙂

Va imbratisez cu drag si va doresc multa sanatate!

Tehnician Nutritionist | Licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii | Formator Autorizat