Chiftețute la cuptor, cu salată

Chifteluțe la cuptor, cu salată

chifteluțe la cuptor

chifteluțe la cuptor

Și pentru această rețetă am câteva mici trucuri pentru a le face mai sănătoase. În primul rând le mâncăm cu salată. Salata conține fibre, antioxidanți, vitamine, minerale și conferă protecție chiar din tubul digestiv atunci când însoțește carnea. Timpul meu este foarte limitat și prefer să fac alte lucruri decât să pierd jumătate de oră să spăl salata și apoi ustensilele de bucătărie. Mixurile gata sppălate și tăiate, de la Eisberg, sunt foarte convenabile pentru mine.

Chifteluțe la cuptor

Am pornit de la muschi de porc, foarte curat, fără grăsime. Cel mai bine este să tocăm noi carnea și să preparăm amestecul imediat: ou, foarte puțin usturoi, verdeață, ceapă, boabe de muștar, poate chiar și niște rădăcinoase. Eu am pus țelină și morcov. Nu am pus pâine. Usturoiul este opțional, dar o cantitate mică va contribui la gust fără să genereze probleme ulterior cu digestia și mirosul.

Pentru a nu le prăji (deci a genera substanțe toxice) le vom face la cuptor, la temperatură redusă (120-140 de grade). Trucul este să le opărim în apă înainte, apoi să le ungem cu un amestec de ierburi aromatice, boia dulce și ulei de măsline. Doar o peliculă, care va proteja carnea și va da un gust deosebit.

Aceste chifteluțe la cuptor pot fi atât masă în sine cât și gustare, le putem face mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe. Se pot mânca ușor, nu necesită un set complet de tacâmuri, o scobitoare este suficient. Sau 2-3 degete.