Salate cu spanac: 7 retete delicioase cu spanac alcalinizant

Spanacul are efect alcalinizant garantat. Este probabil cel mai alcalinizant aliment din lume. Il gasim mereu in topul clasamentelor la categoria de alimente care alcalinizeaza si detoxifiaza.

Eu il folosesc foarte des in tocanite, in omlete, in mancarici diverse. Dar adesea, spanacul este un ingredient ce intra in componenta celor mai delicioase salate din bucataria mea 🙂

Iata 7 salate cu spanac, super delicioase si pe care vi le recomand si care se prepara simplu si rapid:

Salata cu spanac, humus, falafel 🙂 Stropiti cu ulei de masline si suc de lamaie si aveti o masa super bogata in proteine, fibre si grasimi sanatoase. In humus se adauga de obicei si tahini (pasta de susan) asa ca aveti si o doza buna de Omega 3.

Salata cu spanac, avocado, telina, ardei kapia, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este una dintre cele mai bune salate din lume si va recomand sa o pregatiti, mai ales daca aveti si musafiri la masa. Vor fi impresionati.

Salata cu spanac, avocado, valeriana, ceapa rosie, ardei kapia, rucola, limeta, suc de limeta, ulei de masline, sare, piper. Este o reteta delicioasa, o mancare sanatoasa si hranitoare. In plus, aduce aport de vitamine, minerale, antioxidanti, alaturi de fibre si grasime sanatoasa. Folositi ulei de masline extravirgin pentru antioxidanti la capacitate maxima. Este cea mai buna investitie in sanatatea noastra.

Salata cu spanac, mere, morcov, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Ingredientele se combina minunat in aceasta salata dar va recomand sa le modificati dupa bunul plac. Unii nu considera ca merele au ce cauta in salate insa numerosi nutritionisti combina verdeturile cu fructe, in special cu mere si pere insa si cu smochine sau caise.

Salata cu spanac, rucola, valeriana, morcov, ardei kapia, tije de telina, suc de limeta, ulei de avocado, sare. In loc de ulei de avocado puteti sa folositi si ulei de masline sau din samburi de struguri. Toate sunt variante foarte sanatoase de uleiuri.

Salata cu spanac, rosii, ardei kapia, ceapa rosie, limeta, suc de limeta, ulei de avocado, sare, piper. Spanacul crud poate avea un gust ciudat pentru incepatori insa marii pasionati de verzituri si de dieta alcalina stiu ca fara spanac nu se poate 🙂 Spanacul merge de minune alaturi de rosii si de avocado asa ca puteti sa adaugati in aceasta salata si cateva felii de avocado, pe langa restul ingredientelor.

Salata cu spanac, fenicul, castraveti, ceapa rosie, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Uleiul de masline combinat cu sucul de lamaie si cu putina sare + putin piper reprezinta cel mai sanatos dressing de salate din lume. Mie imi place sa combin aceste 4 ingrediente separat, intr-un mic bol si apoi sa torn tot dressingul peste salata.

Acestea sunt cele 7 salate cu spanac pe care vi le recomand si pe care eu le pregatesc super des. Spanacul este un ingredient versatil, usor de folosit, hranitor, satios si ieftin. O caserola de spanac te ajuta sa pregatesti 4-5 salate pentru 4-5 adulti infometati 🙂

Spanacul este deosebit de bogat in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Il folosim si in salate, si in tocanite. Spanacul scazut cu sos de rosii este absolut minunat! Regleaza tranzitul, scade colesterolul, scade nivelul trigliceridelor, induce satietate pe termen lung. Ce sa vrei mai mult de atat 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce va propuneti!