Dieta mediteraneana: Mancare de fasole pastai cu usturoi si ulei de masline

Mancarea de fasole pastai poate fi un exemplu minunat de preparat culinar specific dietei mediteraneene. Va amintesc faptul ca dieta mediteraneana a castigat si anul acesta premiul de cea mai buna dieta din cate se cunosc la momentul actual, fiind o dieta sanatoasa si cu beneficii dovedite pentru modul armonios in care se dezvolta organismul uman pe termen lung.

Astazi va ofer o reteta de 30 minute pe care stiu ca o veti iubi pentru ca este gustoasa, satioasa, hranitoare si super rapid de pregatit.

Ingrediente necesare pentru 2 portii de adult:

  • 300 de grame de fasole lata sau subtire
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper
  • ardei iute (optional)

Modul de preparare este mai mult decat simplu:

  1. Punem fasolea curatata si spalata intr-o tigaie incapatoare.
  2. Adaugam 2 cani de apa, uleiul de masline, sare, piper, dam focul mediu. Punem capacul peste tigaie si asteptam ca fasolea sa se fiarba si sa se innabuse in acelasi timp.
  3. Cand fasolea este fiarta, stingem focul si adaugam catelul de usturoi pisat marunt in tigaia cu fasole. Punem capacul inapoi si mai lasam putin fasolea sa prinda aroma de usturoi.
  4. Servim cald sau rece 🙂

Da, este o mancare super delicioasa. Poate ca nu va fierbe fasolea in 30 de minute, ci poate mai rapid sau mai greu. Depinde de fasole, depinde de foc si de tigaia pe care o folositi. Asa ca incercati fasolea inainte sa stingeti focul. Pastaia trebuie sa fie suficient de moale sa fie mancata usor si de copii insa nici nu trebuie sa o faceti praf si sa o fierbeti 2 ore :)) Va dati seama cu siguranta cand e fasolea gata.

Evident ca este genul de reteta de gospodina lenesa 🙂 Adica economisitoare cu timpul si energia ei, asta voiam sa spun. Fasolea se spala, se curata si apoi se lasa in tigaie, aruncand un ochi la ea din cand in cand. In rest, chiar nu trebuie sa faceti nimic. Iar tigaia se spala singura la final fiindca nu am prajit nimic, nu am calit nimic, nu am ars nimic. Deci e treaba simpla, cum ne place noua :))

Va salut cu drag si va doresc mult succes in tot ce faceti!