Chowder cu linte și pește

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

chowder

Chowder cu linte și pește

Chowder este o denumire în engleză pentru o supă groasă, dar mai “subțire” decât o tocăniță. Trebuie să fie bogată, cremoasă, caldă, hrănitoare, aromată. Tocmai bună pentru zilele reci.

Ingrediente

Se poate folosi aproape orice avem chef să mâncăm, eu aveam poftă de niște pește cu linte. Tocmai primisem niște conserve de 800g de linte de la d’aucy România și mi s-a părut cantitatea potrivită pentru câteva porții de supă în familie. Un prieten napoletan (un fel de italian) îmi spunea că la el în casă în copilărie se mânca această combinație de pește alb cu linte.

linte

linte

Peștele care m-a atras când mi-am făcut comanda săptămânală la Fresfhul a fost un șalău de captură, un file gros, fără oase, tocmai bun pentru a-l tăia în bucățile potrivite.

Cum am gătit?

Am călit puțin în ulei de măsline și am pus la fiert legumele pe care le-am găsit prin frigider: tulpină de țelină, gulie, morocov, cartof. Apoi peștele, apoi niște suc de roșii, cremă de nucă de cocos, condiment curry. În mod normal se poate folosi smântână dulce dar eu am intoleranță la lactoză, deci nu îmi face bine.

Am un multicooker de la Heinner în care am făcut direct toate operațiunile. Trebuie să fim atenți la momentul de adăugare a peștelui, pentru că se gătește repede și apoi dacă amestecăm se poate sfărâma. Dar există variante în care peștele este pasat separat și pasta rezultată readăugată la supă.

Simplu, rapid, din legume care altfel poate erau aruncate și merge cu orice variantă de pește (de preferat file dar și un crap cred că se potrivește bine, cu gustul lui dulce).