Top 12 alimente cu putine calorii, sanatoase si hranitoare

Maria, ce mananci sanatos, putine calorii, sa tina de foame cat mai mult timp? Si daca tii dieta, ce mananci mai mult ca sigur in timpul dietei? Adica daca vrei sa fii sigura ca iti iei nutrientii necesari, nu faci foamea si in acelasi timp iti plac alimentele pe care le pui in farfurie?

Dragilor, mi se adreseaza aceste intrebari foarte des si raspunsurile mele sunt in acest articol, cu precizarea ca nu toti functionam la fel, asadar solutiile mele nu sunt perfecte pentru toata lumea, caci suntem diferiti si avem nevoi diferite.

Iata cele 12 alimente care pentru mine sunt sanatoase, au putine calorii si imi tin de foame, cu aport de nutrienti: 

Salata verde, salata bruna-ciocolatie, numeroase alte salate. Le combin cu diverse alte ingrediente pentru a forma salate delicioase.

Salata de varza si salata de rosii cu ceapa si patrunjel sunt si ele in top pentru mine cand tin dieta. Nu fac foamea, asa ca aleg alimente care sa imi aduca aport de nutrienti si calorii mai putine. Deci stropesc salatele cu ulei de masline dar nu in cantitate mare.

Telina, morcovul, patrunjelul si busuiocul formeaza si ele o salata delicioasa, pe care o stropesc cu putin ulei de masline si mult suc de lamaie. Sunt ingrediente care aduc aport de calorii putine si aici ma refer la telina, morcov, patrunjel si busuioc.

Fructele de padure sunt si ele extrem de importante pentru mine si daca ar fi mai ieftine, ar fi si mai bine. Sunt sanatoase, au calorii putine, antioxidanti multi. Deci sunt o partida castigatoare pentru cand sunt la dieta si cand nu sunt la dieta.

Urzicile, leurda, loboda, stevia sunt si ele in topul alimentelor cu putine calorii, cu nutrienti multi, alimente sanatoase si extrem de gustoase.

Salata cu ridichi, morcov, salata verde, rucola, spanac este printre preferatele mele atunci cand sunt in cautare de idei culinare cu putine calorii si multi nutrienti.

Avocado este si el pe lista mea de alimente pe care nu le consider prea bogate in calorii. Avocado vine la pachet cu grasime sanatoasa, asa ca ii iert caloriile. Il aleg pe cel copt pe masura potrivita. Il mananc gol, cu salata sau cu paine buna.

Avocado merge de minune si pisat cu rosii cherry tocate marunt, cu sare, piper, suc de lamaie, ardei iute. Guacamole se serveste pe paine sau cu ardei gras, cu legumele diverse tocate frumos.

Salata de rosii, castraveti, ceapa, masline + branza mai putin grasa. Este o combinatie pe care eu o folosesc atunci cand vreau sa mananc sanatos, sa imi tina de foame si sa nu fie prea multe calorii. Daca pun branza in salata, nu mai pun ulei de masline.

Salata verde, ceapa verde, ridichi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper – iata o salata care chiar nu poate face ravagii in nicio dieta, cel putin nu in cazul meu. Consum aceasta salata de vreo 10-30 de ori in timpul primavarii, cat timp se gasesc ridichile la piata.

Si ca sa nu credeti ca mananc doar salate si verdeturi, va arat si ce mananc foarte des: paste cu branza si oua + unt. Pastele se fierb si apoi se scurg de apa, se combina cu branza maruntita, unt, oua batute. Dam totul la cuptor in vas rezistent si scoatem cand pastele se rumenesc pe deasupra.

Daca tot mancam salate in mod constant, sa nu uitam sa ne delectam si cu o portie de cartofi la cuptor, un pilaf cremos, o portie de paste delicioase. Viata e prea scurta sa mancam doar salate 🙂

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare delicioase!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>