7 retete de post, cu putine calorii si usor de pregatit

Daca tineti post, va recomand urmatoarele retete culinare care sigur va vor impresiona prin simplitate si prin gustul lor. Sunt preparate simple, rapide, delicioase si cat se poate de sanatoase.

Ce va recomand de la bun inceput este sa le personalizati cum considerati de cuviinta, cu acele ingrediente care va plac si cu care va intelegeti cel mai bine. Poate ca legumele mexicane nu sunt cele mai bune prietene pentru dvs., caz in care va recomand sa apelati la orice alte legume va plac. Postul trebuie sa fie o perioada in care sa mancam sanatos si hranitor, dar, in acelasi timp, eu cred ca trebuie sa ne placa mancarea pe care o punem in farfurie.

Iata cele 7 retete culinare de post pe care vi le recomand azi:

Pilaf cu legume mexicane trase la tigaie. Eu am folosit un mix de legume mexicane pe care le-am cumparat de la raionul de congelate. Am tras la tigaie tot amestecul cateva minute, cum scria pe eticheta produsului. Am folosit putin ulei de masline ca sa le pot da savoare si mai multa. Separat, am fiert un pilaf simplu de tot, cu putin ulei de masline si sare. Am combinat cele doua garnituri si am servit un pranz delicios pentru toata familia. Copiii nu tin post. Ei au avut carne in farfurie.

Ciorba de legume cu cartofi, bors, leustean. Este o mancare de post pe care eu o consum zi de zi, atat doar ca schimb legumele si verdeturile pe care le folosesc in retetele mele. Uneori mai adaug loboda, alteori adaug salata verde etc.

Broccoli cu rosii, trase la tigaie impreuna. Nu aveti mare lucru de facut decat sa tocati capatana de broccoli in buchete mici si sa le trageti la tigaie la foc mediu cu rosii cherry, ulei de masline, catei de usturoi, sare si piper. Stropiti cu putin suc de lamaie daca doriti, adaugati si fulgi de ardei iute daca doriti si serviti o mancare delicioasa, de post, hranitoare, cu multi nutrienti.

Ciorba de fasole sau mancarea de fasole sunt si ele in lista mea de mancaruri de post pe care le ador. Nu cred ca apreciez asa de mult fasolea ca atunci cand sunt in perioada de post. Si poate ca acest lucru se intampla pentru ca fasolea este bogata in fibre, proteine si aduce satietate sporita, de care avem mare nevoie, mai ales cand tinem dieta sau cand tinem  post.

Ciupercile sunt si ele perfecte pentru o tocanita de post mai buna decat orice friptura din lume. Ciupercile aduc aport mare de proteine si antioxidanti si sunt renumite ca ar fi benefice si pentru lupta impotriva multor afectiuni serioase. Ce va recomand este sa folositi ciuperci din surse sigure, sa le spalati bine, sa le trageti la tigaie cu putin ulei, cu sare si piper + catei de usturoi tocati marunt. La final, faceti si o mamaliga, si un mujdei si aveti un pranz delicios, complet de post.

Urzicile sunt acum la piata, dragilor si sunt perfecte pentru perioada de post. Eu le combin uneori cu stevie, uneori cu spanac, uneori doar cu malai. Si sunt delicioase si cand suntem in post, si daca nu tinem post. Eu nu am reusit pana acum sa tin tot postul dar urzicile nu mi-au lipsit din meniu pentru ca vin la pachet cu nutrienti de care chiar am nevoie si pe care nu cred ca ii putem lua din alte surse in aceeasi combinatie unica precum cea din urzici.

Spanac, spanac si iar spanac! Daca nu macar o portie de spanac pe saptamana, inseamna ca nu sunt acasa si nu pot sa gatesc sau nu am de unde sa imi cumpar. Altfel, spanacul este pentru mine cum este cafeaua pentru dependentii de aceasta bautura. Am mereu spanac congelat in congelator si nu fac mare lucru. Il deongelez direct in oala in care il gatesc. Pun putina apa, las spanacul sa fiarba putin, adaug si ceapa verde tocata marunt, usturoi verde sau simplu, tocat si el marunt, sare, piper, ulei de masline. Apoi, la final, mai pun sos de rosii si inchid focul dupa ce da si el in clocot. Servesc un pranz delicios, de post, minunat de hranitor si satios.

Si uita cum trece postul si noi ne hranim cu mancare delicioasa si plina de vitamine si minerale. Nu cred ca postul trebuie sa fie bogat in calorii goale si nici nu sunt adepta prajelilor. Deci nu voi lasa postul sa treaca cu prea multe portii de cartofi prajiti. Poate doar cateva, caci ador cartofii prajiti cu mujdei proaspat facut, frecat cu patrunjel si ulei de masline. Se face ca o crema delicioasa pe care o poti manca si cu paine goala, daramite cu cartofi prajiti.

Sa aveti un post sanatos, cu mancare delicioasa si retete culinare simple si rapide!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>