Deserturi sanatoase facute in casa: 3 retete simple cu orez

Deserturi sanatoase facute in casa: 3 retete simple cu orez

Exista mii de idei de deserturi sanatoase, toate facute in casa. Le avem in cartile de retete culinare de pe vremea mamelor si a bunicilor si le gasim si in cartile noi de retete culinare de azi. Sunt deserturi preparate din ingrediente simple: faina, lapte, oua, zahar, agent de crestere, fructe, nuci, branza si nu numai 🙂 Hai ca nu e asa de greu! Daca mie imi ies deserturile, va asigur ca si voua va vor iesi cu succes 🙂

Astazi va ofer 3 retete de desert de casa, simple si gustoase si care au la baza orezul fiert:

Orez fiert cu nuci pecan si coaja de portocala
Orezul se lasa la inmuiat 3-4 ore si abia apoi se fierbe in lapte vegetal sau clasic. Eu prefer laptele de migdale sau laptele de cocos, ambele facute in casa. La final, cand orezul este perfect fiert, se adauga nuci pecan sau nuci clasice, miere, coaja de portocala si putina apa de trandafir. Este o combinatie de arome care te face sa te indragostesti iremediabil de acest desert.

Orez fiert cu gem de zmeura si nuci
Orezul se lasa la inmuiat timp de 4-5 ore in apa si abia apoi se fierbe cu laptele vegetal sau clasic. Cand e perfect fiert, in orezul cu lapte se adauga gem de zmeura sau de orice alt tip + nuci pecan sau clasice 🙂

Orez fiert cu mere sotate si scortisoara
Orezul se lasa la inmuiat 4-5 ore in apa si apoi se fierbe in lapte clasic sau vegetal.
Merele se decojesc, se taie cuburi si se soteaza la foc mic impreuna cu 2 linguri de zahar brun, vanilie si scortisoara.
Cand incep sa se patrunda, stingem focul, adaugam merele peste orezul fiert si servim un desert super elegant 🙂

Iata doar 3 idei de desert de casa pentru iubitorii de orez fiert. Printre ei ma numar si eu fiindca orezul fiert cu lapte imi aminteste de cei mai frumosi ani din copilarie, cand singurele griji erau sa invatam bine si sa mancam tot din farfurie 🙂 Si eu chiar mancam tot! Asa fac si acum, mno.

Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>