Limonada cu ghimbir si miere, sanatate curata intr-un pahar

Limonada cu ghimbir si miere, sanatate curata intr-un pahar

Stiti limonadele acelea care costa o mica mare avere? Genul acela de limonada pe care o servesti la restaurant, la carafa de 250 ml sau 350 ml sau chiar 500 ml si te trezesti ca te costa intre 15 si 35 de lei 🙂 Faza tare este ca le poti face si acasa, cu mult mai putini bani, din ingrediente super sanatoase si super gustoase.

Ingrediente necesare pentru limonada cu ghimbir:

  • 2 lamai
  • 1 limeta
  • o bucatica mica de radacina de ghimbir (optional)
  • zahar sau miere dupa gust
  • 2 litri de apa plata sau minerala

Stoarceti lamaile si daca aveti o limeta, este perfecta pentru ca da aroma minunata. Radeti ghimbirul sau tocati-l marunt si adaugati-l in limonada. Adaugati zahar sau miere dupa gust si savurati o limonada facuta in casa, din ingrediente care stimuleaza buna functionare a sistemului imunitar.

In limonada mai pun uneori un varf de cutit de turmeric (curcuma). Are gust oriental, usor picant. Mie imi place limonada cu turmeric. Copiii mei o prefera simpla.

In principiu, copiii mei adora limonada simpla si nu cred ca ar pierde o ocazie sa bea o limonada cu miere si chiar si cu ghimbir sau menta, doar sa nu fie in cantitate mare. Pentru ei as adauga mai degraba sirop de afine, coacaze, merisoare sau alte fructe de padure in loc de zahar sau miere si motivul este super bun: fructele de padure dau culoare si aroma si mai buna unei limonade deja delicioase 🙂

Mai jos este o limonada in care am pus si 10-15 capsuni congelate. Le-am lasat sa se dezghete in limonada. Au dat culoare si aroma limonadei.

Va invit sa pregatiti o carafa mare de limonada chiar azi. Puneti-o pe masa de pranz sau la cina si fiti pregatite sa mai faceti inca una rapid fiindca va asigur ca se va termina. Apreciem prea putin lucrurile pe care le facem in casa si ar trebui sa le dam mai multa atentie.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>