Salata de Boeuf de post + reteta de maioneza de post

Salata de Boeuf este absolut minunata. O mancam cu paine, cam acesta ar fi dezavantajul acestei salate de altfel foarte sanatoasa. Problema este ca ne ingrasa daca o mancam in cantitati industriale. Dar daca ne rezumam la un bol mic de salata si adaugam doar 1-2 felii de paine, am putea sa o scoatem la capat intr-un mod foarte onorabil.

Lista de ingrediente pentru salata de Boeuf de post:

– 6 cartofii medii
– 2 morcovi mici
– 3 castraveti murati medii
– 6 linguri ulei de masline
– 4 linguri mustar
– sare si piper

Optional, puteti folosi si mazare fiarta. Eu nu pun fiindca ma umfla aiurea si nu are rost sa ma complic. In salata de Boeuf se mai pot adauga masline fara samburi, gogosari murati, tot felul de alte ingrediente. Eu nu adaug fiindca imi e greu dar voi puteti sa fiti mai corecti si sa pregatiti o salata si mai complexa.

Cheia catre o salata perfecta este maioneza de post. Puteti sa o cumparati, desigur. Sau puteti sa o pregatiti acasa. Eu o pregatesc din ulei de masline, mustar, sare si piper, putin cartof fiert zdrobit. Veti vedea ca in 2-3 minute incepe sa se formeze o pasta delicioasa pe care va rog sa nu o mancati pe paine, desi se poate sa fiti tentati. Asteptati putin, lasati-o deoparte si adaugati-o la momentul potrivit in salata de Boeuf. Va merita din plin si veti avea ocazia sa impartiti caloriile cu ceilalti meseni.

Cum se prepara Salata de Beouf de post:

  1. Fierbem cartofii si morcovul. Ii lasam sa se raceasca si apoi ii tocam cubulete.
  2. Tocam cubulete si castravetii murati.
  3. Frecam bine de tot mustarul cu uleiul de masline, sare si piper + 1 cartof fiert pisat marunt.
  4. Amestecam toate ingredientele si dam la rece pentru minim 1 ora.
  5. Servim gol sau cu paine, fiecare cum stie ca isi permite. Eu, fiindca m-am ingrasat, o sa mananc fara paine. Si o sa rezist tentatiei de a sterge farfuria cu un colt de paine. Desi, sincer sa va spun, cred ca este cea mai buna idee!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!