Supă-cremă de mazăre

.fb_iframe_widget span{width:460px !important;} .fb_iframe_widget iframe {margin: 0 !important;} .fb_edge_comment_widget { display: none !important; }

Supă-cremă de mazăre

supă-cremă de mazăre

supă-cremă de mazăre

Altă rețetă simplă și rapidă: supă-cremă de mazăre. Aceste supe-cremă sunt sățioase, gustoase și ne încălzesc. Folosesc ulei de măsline, deci pot fi mâncate și reci. Evident, este un preparat “de post” sau “vegan”.

Ingrediente: un borcan de mazăre de la d’aucy, țelină, morcov, cartof (dacă vrem), ulei de măsline, semințe de floarea soarelui aromatizate cu mentă. Sare și alte condimente: după gust.

Mod de preparare: se fierb legumele, se adaugă mazărea și uleiul de măsline, apoi se dau la blender (ori blender de mână direct în vas ori blender cu cană de sticlă). Eu folosesc blenderul de mână. Se adaugă semințele de floarea soarelui aromatizate cu mentă.

blender-heinner

blender-heinner

O altă variantă de supă-cremă de mazăre este să punem doar mazărea, apă caldă și un mix de legume deshidratate (fără monoglutamat) și puțin ulei de măsline. Poate fi făcută mai groasă, ca un piure sau mai lichidă, să poată fi băută direct dintr-un termos, de exemplu. Dar blenderul trebuie să fie bun, să o facă fină. Eu am acest blender cu cană de sticlă de la Heinner (click pe imagine pentru detalii), cu care am făcut și supa de porumb.

blender cană

blender cană

Calități nutritive

Este bogată în proteine vegetale, carbohidrați complecși, fibre. Are și ceva grăsimi sănătoase. Este o mâncare cu potențial alcalinizant, utilă atât pentru sportivi cât și în diverse afecțiuni. Pentru o digestie optimă nu asociem cu carne sau lactate.