Salata rapida de ciuperci cu iaurt si usturoi

Campioana retetelor simple si rapide :)) Este titlul la care aspir anul care vine. Vreau sa ma specializez in retete culinare pe care le poti da gata in 15 minute sau mai rapid 🙂 Si evident ca nu fac rabat de la sanatate, de la aspectul nutritional, de la faptul ca vreau mancare sanatoasa si dietetica, cu putine calorii. Adica un fel de fast food dar extrem de sanatos :)) In mare, blogul meu se axeaza pe astfel de mancare pentru ca cei mai multi cititori au joburi, unii au si copii, au putin timp la dispozitie si toti vor mancare sanatoasa.

Astazi va ofer o reteta simpla si rapida cu ciuperci direct de la borcan, din saramura. Folosim si ciuperci proaspete daca dorim, putem sa folosim si ciuperci de la borcan, in apa cu sare.

Iata ingredientele necesare pentru o delicioasa salata de ciuperci cu iaurt si usturoi:

  • 1 borcan de ciuperci in saramura, orice tip, 300 – 400 de grame
  • 300 ml iaurt grecesc sau smanatana sau iaurt integral
  • 2 catei de usturoi pisati marunt, ca pentru mujdei
  • un praf de sare
  • 3-4 fire de patrunjel si 2-3 fire de marar proaspat
  • 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare super simplu pentru cea mai gustoasa salata de ciuperci din lume:

  1. Scoatem ciupercile din saramura, le clatim bine, le scurgem de apa ca lumea de tot si apoi le tocam marunt, la cutit.
  2. Zdrobim cateii de usturoi si ii frecam bine cu sare si o lingura de ulei de masline.
  3. Ciupercile tocate se amesteca impreuna cu mujdeiul, iaurtul, verdeata tocata marunt.
  4. Servim cu incredere alaturi de paine prajita sau chiar si cu mamaliga.

Va asigur ca veti iubi aceasta reteta delicioasa si pe care o puteti adapta dupa cum doriti. Unii folosesc maioneza in loc de iaurt si altii folosesc o parte maioneza, o parte smantana. Ideea de baza este ca orice va place puteti sa folositi langa aceste ciuperci.

Daca nu vreti sa folositi ciuperci in saramura, la borcan, atunci puteti folosi ciuperci proaspete. Tot ce trebuie sa faceti este sa le spalati, le tocati, le innabusiti cu putin ulei timp de 20-30 de minute si apoi le folositi la fel ca pe cele de la borcan. Ideea este sa aveti ciuperci pregatite termic. Eu nu folosesc ciuperci crude, never, niciodata, jamais 🙂

Salata de ciuperci este super dietetica si poate fi facuta sa fie de post 🙂 Inlocuiti iaurt cu iaurt de soia si nimeni nu va simti nicioda diferenta pentru ca iaurtul de soia are cam acelasi gust cu iaurtul clasic si oricum in combinatie cu ciupercile si cu usturoiul, nu ve prinde nimeni 🙂

Va doresc pofta buna si sanatate maxima!