Colagenul, secretul unui ten tanar!

Colagenul este prietenul cel mai bun al tenului tanar si sanatos! Odata cu trecerea timpului, tenul pierde din rezervele sale de vitamine si nutrienti. Acest lucru duce la aparitia semnelor de imbatranire a pielii.

Un factor important pentru aspectul de proaspat si sanatos al pielii este colagenul, o proteina produsa la nivel celular care mentine fermitatea si elasticitatea tenului.

colagen

In prima parte a vietii, pielea este capabila sa se regenereze constant, pastrandu-si, astfel, toate calitatile naturale. Mai tarziu insa, odata cu trecerea anilor, productia de colagen este incetinita,.

Factori extern precum expunerea la razele ultraviolete sau un stil de viata dezordonat pot afecta sanatatea tenului, ducand la aparitia prematura a ridurilor.

Exista insa solutii salvatoare! Iata ce poti face ca sa protejezi rezervele de colagen ale tenului:

1.Consuma alimente bogate in vitamina C

Aceasta este esentiala pentru formarea colagenului. In lipsa ei, aminoacizii din piele nu pot crea legaturi suficient de puternice pentru a forma aceasta proteina.

Studiile au demonstrat ca femeile cu varsta de peste 40 de ani care au o dieta bogata in vitamina C sunt mai putin predispuse sa se confrunte cu problema spinoasa a ridurilor decat cele care au o alimentatie saraca in vitamina C.

Vitamina C, 1000 mg, Life Care® ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. Previne uzura celulara si intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe.

Previne racelile sau gripele sezoniere. Astenia de primavara sau cea de toamna, de exemplu, pot fi perioade care au nevoie de sustinerea vitaminei C. De asemenea, vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange.

2. Protejeaza-te de razele UV

Vara promite zilele insorite petrecute la plaja alaturi de cei dragi. Atentie insa la protectia solara: razele UV sunt cel mai mare inamic al structurii de colagen a pielii. Asigura-te ca folosesti produse eficiente de protectie solara: cu SPF de minim 25 pentru tine si cu SPF 50 pentru cei mici.

Emulsia de plaja, cu ulei de argan BIO, Life Care®, SPF 25 protejeaza de radiatiile solare UVA/UVB si asigura o bronzare uniforma. Ajuta la prevenirea arsurilor solare si imbatranirii premature a pielii.

Contine ulei de argan BIO, bogat in acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, ce ajuta la regenerarea, hranirea si catifelarea pielii. Rezistenta la apa.

3. Fumatul afecteaza colagenul

Oricat de placut sau relaxant ti s-ar putea parea acest obicei, adevarul este ca el are efecte devastatoare asupra sanatatii tale. Mai multe, aceste efecte sunt cat se poate de vizibile: tigarile de care te bucuri in fiecare zi se transforma, in timp, in pete pe piele si un ten cu aspect tern si uscat.

Life Impulse® Smokers Aid Detox este un detoxifiant care contine un complex de plante benefice si anghinare. Are efect puternic de detoxifiere pulmonara, gastrica, intestinala si a cailor respiratorii. Ideal pentru persoanele fumatoare sau care doresc sa renunte la fumat.

4. Limiteaza consumul de zahar

Si zaharul intra in categoria „obiceiuri cu efecte nocive pentru sanatate”. Odata ajuns in sange, zaharul se „lipeste” de lipide, de acizii nucleici si de colagen, accelerand astfel aparitia ridurilor.

Consumul regulat de zahar in cantitati mari duce la probleme grave de sanatate.  Afla cat este de nociv este zaharul si cu ce variante naturale il poti inlocui, AICI.

5. Consuma cat mai multe alimente naturale bogate in proteine

Pe masura ce o femeie se apropie de varsta menopauzei, nivelul de estrogen, un hormon vital pentru productia de colagen, scade semnificativ. Chiar daca acest proces natural este ireversibil, poti suplimenta necesarul intern de estrogen consumand plantele bogate in fitoestrogeni.

Include in alimentatia ta alimente precum humusul, nucile, soia si fasolea – acestea nu numai ca lucreaza in favoarea sanatatii pielii, dar au si efecte benefice asupra intregului organism.

Citeste AICI mai multe informatii despre o alimentatie bazata pe proteine sanatoase.

6. Colagenul si suplimentele naturale

Rolul acidului hialuronic si al colagenului la nivelul pielii este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea. Insuficienta sa conduce la riduri si cute.

Biotissima® Hyaluron & Collagen Complex mentine sanatatea epidermei, tonifica pielea si ii reda elasticitatea. In plus, acest produs extraordinar contribuie si la sanatatea parului si a unghiilor!

Vitamina E Forte, capsule moi, Life Care®  incetineste procesul de imbatranire a celulelor, mentine sanatatea pielii si are un efect puternic antioxidant.

Este solutia ideala pentru o piele fina, hidratata si sanatoasa, deoarece stimuleaza eliminarea substantelor toxice din organism, are un rol important in lupta impotriva factorilor externi si este benefica tenului, avand proprietati antioxidante.

Tocoferolul din vitamina E este un antioxidant ce contribuie la mentinerea colagenului in piele si ajuta la protejarea tenului de factorii externi din mediu, mentinandu-l catifelat si elastic.

7. Foloseste produse naturale care impulsioneaza productia de colagen

Masca faciala Biotissima® cu venin de albina creste elasticitatea pielii prin impulsionarea productiei naturale de colagen. Aceasta masca este alternativa naturala la botox si ajuta la refacerea celulelor din piele si la umplerea celor mai fine riduri de pe fata.

Veninul de albine imbunatateste vizibil aspectul tenului si diminueaza eficient numarul si adancimea ridurilor de pe intreaga suprafata a fetei. In plus, acesta ajuta la regenerarea naturala a celulelor si este recomandat in cazul pielii cu diferite probleme dermatologice. 

Lifting Serum Biotissima® este ideal pentru tenul matur care se confrunta cu semnele imbatranirii. Desi cauzele care duc la aparitia ridurilor sunt multiple, rezultatul este acelasi: pierderea colagenului care are rolul de a mentine pielea ferma.

Serul pentru fata contine 40% ingrediente active diferite, care actioneaza pentru a netezi ridurile din zona ochilor, conferind un efect de lifting tenului.

Ingredientele active componente actioneaza impreuna pentru a oferi un efect de lifting de pana la 8 ore. Acest ser are o textura fluida si hidratanta, bogata in colagen. Lasa tenul luminos si neted dupa utilizare.

Pielea din jurul ochilor este cea mai predispusa la aparitia ridurilor si are nevoie de o ingrijire mai atenta. Lifting Eye Serum cu Neodermyl® Biotissima® stimuleaza productia de colagen si elastina, are un efect similar injectiei cu colagen si sporeste fermitatea pielii din zona ochilor.

Reduce cu 15% volumul si adancimea ridurilor in numai 15 zile. Serul de ochi este delicat cu pielea deoarece este conceput special pentru zona sensibila a ochilor.

Crema de fata, cu musetel BIO, Life Care® este ideala pentru a hrani si a calma tenul. Ajuta la regenerarea tesuturilor. Contine musetel, alantoina si panthenol.

Musetelul – hraneste, calmeaza si ajuta la regenerarea tesuturilor, alantoina – ajuta la producerea colagenului si protejeaza pielea de factorii nocivi, panthenolul – catifeleaza si hidrateaza pielea, redandu-i elasticitatea naturala.

Ai grija de tenul tau, impulsioneaza natural colagenul, iar pielea ta va radia de frumusete!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing