Mancare sanatoasa pentru copii: Omleta cu masline si branza de capra

Mancare sanatoasa pentru copii, retete simple si rapide, idei culinare banale si totusi ideale pentru stilul nostru de viata mereu pe fuga 🙂 Asta mi-am propus sa ofer in cadrul acestui blog de suflet. Imi doresc sa va ofer idei care pe mine ma ajuta si sper ca si pe voi sa va inspire sa pregatiti mancare sanatoasa pentru copii si toata familia voastra, pentru cei dragi si pentru prieteni pe care ii primiti la masa 🙂

Astazi va ofer o reteta de mancare simpla si modesta, ceva sanatos pentru copii: Omleta cu masline si branza de capra pentru aport mare de proteine si grasimi sanatoase + Omega 3.

Iata ce ingrediente am folosit eu pentru 2 portii de copil:

  • 2 oua de bibilica si 2 oua de gaina (oua de tara)
  • 20 de masline fara samburi
  • 100 de grame de branza de capra
  • 2 linguri ulei de masline
  • paine integrala

Modul de preparare este la fel de simplu ca la orice omleta. Batem ouale cu maslinele si cu branza de capra si le punem la facut la foc mic intr-o tigaie antiaderenta sau de care vreti sa folositi. Omleta este gata in 10 minute si se serveste cu paine integrala sau cu paine cu graham. Omleta este o mancare sanatoasa pentru copii dar si pentru adulti, mai ales daca sunteti la dieta 🙂 Omleta este mancarea cea mai de ajutor pentru orice sportiv, pentru oricine doreste sa slabeasca, sa aiba aport mare de proteine. Este o mancare keto iubita de toti nutritionistii.

Alaturi servim un ceai de fructe de padure acrit cu putin suc de lamaie sau o limonada cu menta 🙂 Intotdeauna aleg bauturile usor acre dupa omleta sau dupa oua fierte, mai ales cand le servesc pentru copii. Oul poate fi gras pentru copii asa ca e bine ca intotdeauna dupa o masa cu oua sa aveti o bautura cu lamaie pe care sa o serviti.

Va invit sa cititi si alte retete sanatoase aici:

Retete de mancare sanatoasa pentru slabit: 12 idei simple si rapide

12 idei de mic-dejun perfect pentru slabit natural

12 idei de cina sanatoasa pentru copii si intreaga familie

21 de idei de mic dejun super sanatos, pentru copii si toata familia

10 retete culinare pentru o cina sanatoasa pentru copii

33 de retete vegetariene: Salate delicioase si sanatoase pentru fiecare gust

7 salate inspirate din dieta alcalina. Cate una pentru fiecare zi a saptamanii

9 idei de mic-dejun sanatos si hranitor