12 sfaturi practice care te ajuta sa slabesti sanatos incepand de acum

Slabim sanatos atunci cand mancam sanatos. Nu recomand in mod special sportul de niciun fel pentru cei care nu isi doresc sa faca sport. Dar recomand miscarea fizica efectuata zilnic. Asta inseamna ca ne miscam, nu stam lipiti de canapea si de scaunul de birou 16 ore. Facem o plimbare, mergem pe jos, adunam macar 5000 de pasi pe zi (sper ca aveti pedometru bun pe telefon) sau mergem pe jos minim 20-30 de minute pe zi, facem ordine in casa (activitatea casnica arde mai multe calorii decat sportul in cazul multora dintre noi), ajutam parintii sa isi bata covoarele, sa plimbe cainele, sa isi faca cumparaturile samd.

Iata si cele 12 sfaturi practice care ne ajuta sa slabim in mod activ, pas cu pas, zi de ci, fara eforturi majore:

  1. Nu manca pe fond emotional. Asta inseamna sa nu mananci cand esti plictisit, nervos, anxios, cand vrei sa iti acorzi o recompensa fiindca ai reusit sa termini un proiect minunat. Poti sa iti cumperi un buchet de flori, o decoratiune, o carte buna, ceva care sa te bucure si altfel decat mancarea.
  2. Gateste mai des acasa si mananca mai putin de la restaurant si firme de catering.
  3. Nu manca pe fuga fiindca vei manca mai mult decat iti trebuie.
  4. Fa curat in frigider si camara si elimina toate alimentele hipercalorice si nesanatoase.
  5. Fa-ti provizii pentru perioada sarbatorilor si alege alimente sanatoase. Daca le ai in casa, sunt sanse mari sa le consumi.
  6. Aboneaza-te la un newsletter adresat celor care vor sa slabeasca, un newsletter adresat celor care vor sa se hraneasca sanatos samd. Conteaza mult informatiile pe care le vezi zilnic. Iti vor schimba modul de a gandi, de a te alimenta si de a face cumparaturi.
  7. Ai grija la stres pentru ca de multe ori declanseaza mancatul emotional.
  8. Dormi suficient pentru ca organismul sa se refaca si sa isi echilibreze puterile.
  9. Asigura-ti cantitati mari de fructe si legume in camara si in frigider. Sunt cele care au capacitatea de a ne ajuta sa slabim cel mai eficient.
  10. Fa schimburi inteligente: paine alba vs paine integrala, cartofi copti vs cartofi prajiti, smantana vs iaurt, iaurt gras vs iaurt slab sau vegetal samd. Micile schimburi ajuta la taierea caloriilor chiar si la jumatate daca nu mai mult.
  11. Consuma mai multe alimente integrale in loc de alimente procesate. Vei face si economie, vei slabi eficient, iti vei regla si tranzitul intestinal. Asta pentru ca alimentele integrale au fibrele naturale de care avem nevoie. Mancarea procesata contine in schimb zahar, sare si grasimi de calitate proasta, de multe ori.
  12. Bea apa, limonada, ceai si cafea in timpul zilei. O cana de ceai verde poate arde grasimi si poate mentine nivelul colesterolului in limite normale. O cana de cafea neagra poate stimula metabolismul iar o cana de cafea cu lapte mult poate tine de foame ore intregi. Limonada spala stomacul si ajuta la detoxifiere iar ceaiurile medicinale aduc organismului o gramada de beneficii uimitoare. In loc de batonul de ciocolata de la ora 16, bea un ceai cald sau o limonada cu ghimbir si menta. S-ar putea sa iti placa schimbul.

Acestea sunt cele 12 sfaturi care ne pot ajuta sa slabim incepand din acest moment. Sunt lucruri care conteaza enorm, care au efecte pe termen lung si care ne pot schimba in bine nu doar silueta si greutatea corporala, ci si modul in care ne simtim, energia de care dispunem si vitalitatea cu care traim.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!