Retete vegetariene sanatoase: Salata cu rosii, ceapa verde si tofu

Retete vegetariene sanatoase, mancare de post, alimentatie sanatoasa. Sunt lucrurile care ma intereseaza enorm inca dinainte sa urmez cursurile de tehnician nutritionist. Si acum, dupa ce am terminat cursurile, visez sa profesez in acest domeniu. Ma tin in forma calculand meniuri, alcatuind planuri de alimentatie, calculand calorii si alcatuind liste de alimente benefice pentru numeroase tipologii de posibili clienti.

O atentie deosebita dau dietelor bogate in antioxidanti, dietelor anti-imbatranire, dietelor pentru sanatatea ficatului si impotriva steatozei hepatice + dietelor vegetariene. Cred ca sunt de viitor iar intuitia imi spune sa ma specializez pe aceste domenii.

Azi va prezint una dintre acele retete vegetariene pe care eu le repet saptamanal, macar o data 😊

Lista de ingrediente pentru o salata delicioasa si super sanatoasa: 

  • 4 rosii medii
  • 200 g tofu
  • 4 fire de ceapa verde
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • suc de limeta sau de lamaie

Tocam rosiile, dam tofu pe razatoare, tocam ceapa, amestecam restul ingredientelor. Final fericit, dragii mei! Aveti o masa bogata in nutrienti, bogata in proteine si fibre, bogata in grasimi sanatoase si antioxidanti.

Evident, puteti imbogati aceasta salata dupa cum doriti. Adaugati si masline, capere, andive, salata verde, busuioc, patrunjel, ce doriti. Lista este deschisa tuturor celor care gatesc cu drag si cu multa creativitate.

Va doresc pofta buna si sanatate maxima!