7 smoothie-uri gustoase si super sanatoase

Smoothie-urile sunt idei minunate de mic dejun. In acelasi timp, un smoothie poate fi gustarea perfecta la care putem apela oricand vrem ceva sanatos, hranitor, cu aport mare de nutrienti. Smoothie-urile sunt varianta sanatoasa a ideii de suc de fructe, in care folosim tot fructul, cu tot cu coaja, cu tot miezul, cu fibrele valoroase de care avem nevoie pentru o buna functionare a sistemului digestiv.

Astazi descoperim impreuna 7 idei de smoothie-uri care mie imi plac teribil de mult si pe care va recomand sa le incercati fiindca merita din plin. 

Smoothie de banane, ananas si curmale. Adaugati doar putina apa si veti obtine unul dintre cele mai sanatoase smoothie-uri din cate exista pe lume. Este ca o budinca super cremoasa, ca o inghetata topita.

Smoothie de kiwi cu banane si lapte de cocos/ migdale. Este super delicios, plin de antioxidanti, bogat in vitamine si minerale. Este o bautura pe care eu o consider shot de energie si vitalitate.

Smoothie de kale cu banane, suc de lamaie si apa plata. Bananele dau gust dulce iar in combinatie cu gustul acru dat de lamai pot face kale sa fie super delicios. Kale este o varza creata pe care multi dintre noi o apreciaza insa gustul nu este unul chiar asa de cuceritor. Sigur, exista multi oameni care spun ca aceasta varza creata este absolut delicioasa. Adevarul este ca este o varza si nu este chiar asa de cuceritoare decat daca ii adaugam ingrediente mai prietenoase. Acest smoothie este o solutie ingenioasa prin care putem consuma mai multa salata kale.

Smoothie de banane cu capsuni si afine. Punem totul in blender si obtinem un smoothie delicios. Daca aveti capsuni si afine congelate, veti avea un smoothie care se aseamana cu granita sau cu sorbetul.

Smoothie de mere cu morcovi si sfecla rosie. Stiu ca va suna cunoscut acest smoothie, aceasta combinatie de alimente. Sunt multi care au incercat deja un smoothie in care au folosit si sfecla rosie iar rezultatul este intotdeauna unul bun. Asta pentru ca sfecla rosie este dulce si are un gust care se combina minunat cu multe legume si fructe.

Smoothie de banane si avocado cu un strop de lamaie care previne oxidarea fructelor si legumelor. Un strop de lamaie poate ajuta la prevenirea innegririi smoothie-urilor. Adica vor ramane la culoarea lor proaspata mai mult timp. Smoothie-ul din avocado si banane este unul care exceleaza prin gust dar si prin nivelul de nutrienti. Cred ca este aproape de maaaxim ❤

Smoothie din iaurt vegetal + zmeura congelata + agrise deshidratate + merisoare confiate. Puneti totul intr-un blender si obtineti un smoothie pe care va puteti baza pentru energie macar jumatate din zi. Restul din zi va puteti baza pe cafea, ciocolata, ceai verde, salate proaspete, nuci si seminte si nu numai. Prima jumatate este asigurata de un astfel de smoothie care va tine in priza cu ajutorul vitaminelor, mineralelor, antioxidantilor sai. Si nu sunt putine fiindca am combinat 3 fructe rosii minunate ❤

Cam atat pentru azi dar va promit sa mai revin cu si mai multe idei de smoothie-uri fiindca sunt printre cele mai sanatoase optiuni pentru cei aflati mereu pe fuga dar care isi doresc un stil de viata cat mai sanatos. Poate ca cea mai buna parte si cel mai mare avantaj la smoothie-uri este faptul ca iti permit sa iti iei doza zilnica de fructe si legume oriunde ai fi, indiferent de momentul din zi. Esti la birou, esti in masina, esti pe drum spre o intalnire, esti plecat la sala? Nicio problema. Luam cu smoothie in geanta si rezolvam problema!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!