Cartofi copti cu mozzarella si verdeturi aromatice la cuptor

Daca sunteti in cautare de idei culinare simple si rapide, va recomand sa ma urmariti pentru ca sunt mare fana a retetelor de mancare sanatoasa si usor de pregatit acasa. Mancam si la restaurant dar mai rar si in mod special ne place mancarea facuta acasa, de mainile noastre, din ingredientele pe care le alegem noi, le pregatim cum stim mai bine si ne asiguram ca aducem aport corect de calorii.

Iata ingredientele de care aveti nevoie pentru a pregati 4 portii mari de cartofi copti cu mozzarella si verdeturi aromatice la cuptor, o mancare pe care eu o recomand la cina sau chiar la pranz:

  • 1 kg de cartofi
  • 300 grame de mozzarella pentru pizza sau cascaval, cas de oaie, orice branza va place
  • rozmarin, oregano, cimbru, busuioc, orice verdeturi va plac, proaspete sau uscate
  • sare dupa gust, daca nu e branza sarata

Mod de pregatire simplu si usor pentru o cina sanatoasa pentru toata familia:

  1. Cartofii se spala cu tot cu coaja, se fierb, se decojesc, se toaca cuburi mari.
  2. Cartofii tocati cuburi se pun la cuptor peo hartie de copt, rasfirati, la foc mare. Vrem sa prinda culoare. Ei sunt deja fierti, doar sa se mai rumeneasca si sa se evapore toata apa de la fiert.
  3. Cand sunt rumeniti frumos, punem verdeturile aromatice presarate peste ei, radem peste ei branza si ii dam inapoi la cuptor pana cand prind crusta frumoasa.
  4. Servim 🙂

Un alt mod de a prepara aceasta mancare delicioasa este sa folosim cartofii prajiti pe care nu ii mananca nimeni. Mie mi se intampla sa prajesc cantitati mai mari, sa ramana si sa nu ii arunc. A doua zi ii pun la cuptor, peste ei rad orice branza am prin casa, ideal cas de oaie ca sa se intinda frumos. Si scot tava din cuptor cand sunt rumeniti frumos si branza se intinde. Copiii adora aceasta mancare iar eu am 2 beneficii mari. Nu arunc mancarea de ieri si mancarea de azi se prepara in cateva minutele. Sunt o mama geniala, stiu 🙂 Toate suntem!

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!