Ardei copti cu usturoi, otet si ulei de masline

Una dintre cele mai simple mancaruri din lume este mancarea de ardei copt. Nu avem mereu ardei proaspat copti dar ii avem pe cei la borcan, fie ca i-am conservat noi singuri sau ca ii cumparam de la market, deja conservati. Eu recunosc ca mai cumpar din cand in cand, mai ales daca am o masa festiva si vreau sa pregatesc un aperitiv care stiu ca se va manca 100%.

De ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati ardei copt cu usturoi, otet si ulei de masline:

  • 7-8 ardei copti
  • 5-6 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui
  • 2-3 catei de usturoi pisati marunt ca pentru mujdei
  • 5-6 linguri de otet

Mod simplu de pregatire a ardeilor copti: 

  1. Coacem ardeii, ii decojim frumos, ii tocam fasii sau cuburi.
  2. Ii prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline sau de floarea soarelui timp de 2-3 minute.
  3. Abia apoi punem peste ei mujdeiul, otetul si ii putem servi 🙂

Marele secret al ardeilor copti este ca dupa ce se coc trebuie sa ii mai perpelim putin intr-o tigaie. In aceeasi tigaie putem sa adaugam mujdeiul si otetul, cand ardeii sunt inca fierbinti. In felul acesta, scoatem iuteala usturoiului si poate manca toata lumea ardei copt cu usturoi si cu otet. Chiar si cei mai sensibili la usturoi pot accepta mai usor acest preparat culinar delicios.

Colesterolul si trigliceridele sunt analize cheie pe care toti ni le facem. Slava cerului ca le avem bune si ca nu avem mari probleme cu ele caci de ele depinde sanatatea generala a organismului. Daca avem colesterolul mare, mai multe aspecte ce tin de sanatatea noastra se pot deteriora.

Iar o masa precum cea formata din ardei copt cu ulei de masline, otet si usturoi poate ajuta la reglarea colesterolului. Uleiul sa fie putin si sa fie extras la rece, sa fie extravirgin. Si otetul sa fie unul cat se poate de natural, din cidru de mere sau din visine, din gutui, de care otet stiti ca va place.

Si nu uitati sa va consultati medicul specialist daca aveti colesterolul mare sau trigliceridele mari. Intrebati daca un astfel de preparat vi se potriveste si daca poate sa fie in meniul dvs. Medicul trebuie sa va ajute sa va realizati o dieta sanatoasa, hranitoare, corespunzatoare pentru situatia dvs. medicala. Tratamentul ajuta enorm, evident. Dar hrana trebuie sa fie cea mai potrivita pentru ca tratamentul nu poate face toata munca.

Va salut cu drag!