Salata bogata in proteine, cu ton si avocado

Unele salate fac mai mult decat felurile principale, chiar si cele mai complicate dintre cele pe care le stim noi. Unele salate au mai multe vitamine, mai multe minerale, mai multi antioxidanti si totusi mai putine calorii. Asa ca spunem da cu draga inima acestor preparate, fiind cele care te ajuta sa te mentii in forma maxima timp indelungat.

Acum cativa ani eram intr-o vacanta si am avut ocazia sa petrec ceva timp cu un nutritionist care mi-a deschis mintea si inima si m-a facut sa inteleg ca mancarea pe care o punem pe masa este mai importanta ca orice altceva. Daca mancarea este de calitate proasta, o sa te simti rau, sa iei decizii gresite, o sa fii praf din punct de vedere emotional si psihologic, nu o sa ai energie, nu o sa poti sa digeri bine. Mai mult, ficatul nu va face procesul natural de detoxifiere, rinichii vor avea de suferit, inima si creierul vor avea si ele de suferit. Hrana face mintea sa functioneze brici si corpul sa faca treaba buna.

salata cu ton si avocado sanatos

Din acel moment mi-am dat seama ca am o menire foarte importanta in viata. Stiam ca o sa ma ocup de nutritie pentru ca sunt prea putini pasionati de acest domeniu care sa deschida ochii lumii cu privire la importanta alimentatiei sanatoase.

Azi va ofer o reteta care va aduce aport mare de proteine, fibre, grasimi sanatoase, antioxidanti multi si nu numai. Va asigur ca o sa va placa pentru ca este o mancare delicioasa si usor de pregatit. Deci veti avea mai mult timp de petrecut pe calculator, la plimbare, la shopping, la cafea cu prietenii, la filme pe Netflix sau alaturi de cei dragi. Fiecare are o viata si nimeni nu cred ca este de acord sa o petreaca in bucatarie decat daca este vreun mare pasionat de mancare si un gurmand incredibil.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati o super delicioasa salata care poate tine locul unei cine sau al unui pranz:

  • o conserva de ton
  • 1 morcov
  • ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1 avocado mic
  • 1 castravete mic sau 1/3 castravete lung
  • sucul unei jumatati de lamai
  • ulei de masline
  • sare si piper

Evident ca puteti sa faceti salata si mai interesanta cu multe alte ingrediente. Nu este necesar sa urmati lista mea de ingrediente. Este alegerea dvs. daca folositi si alte legume si verdeturi.

Cum am facut salata?

  1. Am desfacut avocado si am scos miezul. L-am stropit imediat cu suc de lamaie ca sa ramana verde.
  2. Am scos tonul din conserva dar puteti folosi si la borcan daca aveti.
  3. Am amestecat rosie tocate, ceapa tocata, morcov ras, castravete felii cu avocado taiat cuburi si ton maruntit.
  4. Apoi am stropit cu suc de lamaie si ulei de masline.
  5. Adaugati sare si piper daca doriti, dupa gust.
  6. Mai merge si oregano uscat daca aveti la dispozitie. Eu sunt pe jumatate grecoaica asa ca oregano nu are cum sa imi lipseasca din casa. Am mereu oregano uscat, macar 1 kg, ca sa stau linistita 🙂

Dragilor, aveti in aceasta salata antioxidanti multi si pretiosi. Aveti grasimi sanatoase si fibre bune. Nu este o salata de insotire ci o salata care nu mai are nevoie de nicio insotire caci isi face treaba de una singura. O sa va tina de foame mult timp si o sa va inunde corpul cu toti nutrientii de care aveti nevoie ca sa functionati brici.

Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!

Cititi si ideile mele pentru micul dejun, sanatos si gustos.

Descoperiti mai multe retete de mancare sanatoasa pe pagina mea de Facebook – Mananca Sanatos cu Maria

Retete sanatoase, inspirate din dieta mediteraneana aici. 

Pofta buna si spor la gatit!