7 salate ovo-lacto-vegetariene rapide si delicioase

Regimul ovo-lacto-vegetarian este cheia unei vieti sanatoase pentru foarte multi dintre noi. Ouale sunt de cele mai multe ori oua de tara, de la gaini crescute in curte, cu cereale si iarba verde. Mai folosim din cand in cand si oua de rata, oua de gasca, oua de prepelita si diverse tipuri de branzeturi.

Iata cele  mai rapide si gustoase 16 salate ovo-lacto-vegetariene pe care eu le prepar si imi plac enorm:

Salata delicioasa de salata verde cu ardei kapia, oua fierte de prepelita, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. 

Salata rapida si delicioasa de rosii, castraveti, masline, oua fierte de prepelita, somon afumat, fara ulei, fara sare. Somonul si ouale au destula grasime iar maslinele si somonul au suficienta sare. Recomand si 2 felii de paine integrala alaturi.

Salata extra-delicioasa de rosii, castraveti, ceapa, anghinare murata de la borcan, oua de gaina fierte, sare, piper, ulei de masline din borcanul de anghinare 🙂

Salata simpla de salata verde, sfecla rosie fiarta, oua fierte de prepelita, seminte de dovleac, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

Salata rapida si simpla de rosii, castraveti, masline, oua fierte de prepelita, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

Salata simpla si rapida de rosii, castraveti, ceapa, feta sau telemea, ulei de masline, suc de lamaie, piper.

Salata mediteraneana de rucola, ridichi, masline, porumb, branza telemea sau feta, ulei de masline, piper.

Salata ovo-lacto-vegetariana de salata verde, mangold, ceapa rosie, rosii, branza telemea, oua fierte, paine turceasca, ulei de masline, sare, piper.

Salata gustoasa si rapida de rosii, dovlecei, ceapa rosie, masline, telemea sau feta, ulei de masline, sare, piper.

Salata delicioasa de rosii galbene, rosii clasice, castraveti, cas de oaie, ulei de masline, sare, piper.

Salata ovo-lacto-vegetariana de rosii, mozzarella, patrunjel, oua fierte, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie.

Salata sanatoasa si gustoasa de rosii, ceapa verde, cas de oaie, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie.

Salata delicioasa de cartofi fierti, ceapa, sfecla rosie, ardei kapia, patrunjel verde, oua fierte, ulei de masline, otet, sare si piper.

Salata sanatoasa si rapida de salata verde, rosii, branza de capra, paine cu masline, suc de lamaie, ulei de masline, piper.

Salata rapida din rosii, castraveti, ceapa rosie, ardei gras, masline, feta, ulei de masline, suc de lamaie, fara sare, putin piper.

Acestea sunt cele mai bune salate ovo-vegetariene, lacto-vegetariene sau ovo-lacto-vegetariene pe care eu le pregatesc foarte des si imi plac. Sunt salate satioase, hranitoare, salate care te ajuta sa uiti complet de carne. Au suficiente proteine cat sa iti aduca aportul necesar de aminoacizi. Au si fibre datorita legumelor si verdeturilor pe care le contin. Au si grasimi sanatoase din uleiul de masline, din avocado, din uleiul de susan sau din uleiul de in, in functie de ce tip de uleiuri va plac.

Sper sa va placa aceste salate si sa va inspire. Sunt salate pe care le puteti modifica oricum doriti, cum vreti dvs., cu ce ingrediente va plac mai mult decat cele folosite de mine.

Va salut cu drag si tinem aproape caci voi mai publica astfel de articole in care va voi prezenta idei de salate simple si rapide, cu branza, cu oua fierte, cu peste afumat, cu masline, nuci si seminte diverse. Ca sa traim mult si bine, sanatos si sa ne atingem obiectivele de slabire pe cai cat se poate de naturale si apetisante :))