Da, consumul de lamai poate ajuta la scaderea colesterolului

Scaderea colesterolului si mentinerea lui in limite normale reprezinta o tinta importanta pentru multi dintre noi si cei dragi noua. Cu precadere parintii si bunicii se lupta adesea cu probleme de colesterol. De aici vin si alte probleme serioase, precum boli si afectiuni cardiovasculare, boli si afectiuni asociate, precum obezitatea, bolile inflamatorii, ateroscleroza si nu numai.

Studiile arata faptul ca un consum regulat de fibre existente in lamai poate ajuta la scaderea nivelului colesterolului in organism, conform HealthLine.com. Evident, nu faceti abuz de lamai, oricat ar fi de gustoase si de benefice pentru sanatatea noastra. Nici nu le evitati, mai ales ca exista atat de multe modalitati de a le consuma.

Limonada, smoothie, salate cu lamaie, prajituri cu lamaie si chiar sorbeturi delicioase pregatite din lamai blenduite, cu tot cu pulpa, fara coaja.

Lamaile sunt un remediu naturist pentru sute de afectiuni si boli. Sunt folosite de foarte mult timp pentru a combate anemia, problemele de sistem imunitar deficitar, obezitatea, ateroscleroza, refluxul gastroesofagian si nu numai.

Desigur, aici trebuie sa intervina un medic nutritionist si medici specialisti care sa va ajute sa determinati daca lamaile va pot ajuta. Medicii vad imaginea de ansamblu, punand la socoteala toate bolile si afectiunile de care suferim. In functie de multe variabile, masuratori si analize, medicii nutritionisti ne pot ajuta sa includem in meniu toate alimentele care ne pot face bine si chiar ne pot ajuta sa amelioram simptome serioase.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!