3 idei de mic dejun grecesc: Sanatoase, delicioase si rapide

3 idei de mic dejun grecesc: Sanatoase, delicioase si rapide

Rapid si simplu, micul dejun poate fi gata in 5 minute. Chiar asa de repede? Da, chiar asa de repede. Si va garantez ca este un mic dejun foarte sanatos si foarte satios.

Si va las mai jos 3 combinatii care merg pentru cand sunteti pe fuga si nu vreti sa incepeti ziua fara micul dejun.

Mic dejun grecesc 1 – iaurt grecesc, seminte de chia, nuci, miere

Combinam 300 de grame de iaurt grecesc, 2 lingurite de seminte de chia lasate la inmuiat in apa, 4 nuci tocate marunt, 1 lingura de miere. Amestecam iaurtul grecesc cu nucile si mierea. Lasam semintele de chia sa se hidrateze in putina apa timp de 15-20 de minute. Odata inmuiate, ele isi tripleaza volumul si apoi le combinam si pe ele cu iaurtul, nucile si mierea. Servim 🙂

Mic dejun grecesc 2 – iaurt grecesc, seminte de chia, fulgi de ovaz, banane, prune uscate

Lasam la inmuiat 2 lingurite de seminte de chia in putina apa, timp de 15-20 de minute. Apoi le combinam cu 300 grame de iaurt grecesc, cateva rondele de banana, 3 prune uscate si cu samburele scos, o lingura de fulgi de ovaz. Amestecam totul bine si avem micul dejun gata.

Mic dejun grecesc 3 – preferatul meu dintre toate – iaurt grecesc, seminte de chia, nuci, goji

Procedam ca mai inainte, doar ca modificam putin ingredientele de la final. Lasam la inmuiat 2 lingurite de seminte de chia in putina apa, timp de 15-20 de minute. Apoi le combinam cu 300 grame de iaurt grecesc, nuci tocate marunt, goji. Si daca nu aveti goji, folositi orice alte fructe doriti. De la mere, pere, zmeura congelata, afine proaspete sau congelate, stafide, merisoare si orice mai aveti prin casa.

Dragilor, aceste idei simple si rapide merg de minune nu doar pentru micul dejun, ci si pentru gustare, chiar si pentru un desert cand vrei ceva dulce si nu vrei sa iti strici programul de alimentatie/ dieta.

Pentru mine, iaurtul grecesc este salvator pentru ca are proteine multe. Si cum stiu ca am nevoie de proteine, evident ca ma intereseaza alimentele care le contin in cantitate cat mai mare. Asa ca iaurtul si branza de vaci sunt prietenele si aliatele mele cand tin dieta.

Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa:

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>