27 de retete raw vegane sanatoase: Mancare sanatoasa la birou

Ne plac foarte mult retetele raw vegane din mai multe motive: se prepara repede, simplu, nu prea ai nevoie sa cantaresti ingredientele, nu dai drumul la aragaz, nu ai vase murdare de spalat 🙂 Dar cel mai important motiv ar trebui sa fie ca retetele raw vegane favorizeaza slabitul natural, contribuie la scaderea colesterolului rau si cresterea colesterolului bun. Conditia este sa folositi ingrediente sanatoase, evident.

Astazi va ofer 27 de retete raw vegane sanatoase, salate hranitoare care contribuie la scaderea in greutate, ajuta la mentinerea unui nivel optim al colesterolului si pot sprijini la obtinerea de niveluri inalte de energie. Sunt preparate sanatoase si hranitoare pe care eu le aleg pentru a-mi pregati pachetul de mancare la birou. Nu sunt genul de persoana care sa manance sandvisuri, tocanite sau snitele cu cartofi prajti. Personal, prefer o salata bogata care sa imi tina de foame 5-6 ore, minim!

Iata cele 27 de retete raw-vegane, salatele care merg de minune in caserole frumoase, la birou:

🍀 Salata de rosii, ardei kapia, masline, avocado, tofu, ulei de masline, sare si piper. Va recomand sa folositi ardei kapia pentru doza maxima de vitamina C.

🍀 Salata de rosii, ceapa, tofu, busuioc, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Busuiocul va da o aroma minunata intregului preparat. Sper ca aveti tofu clasic, tofu afumat sau tofu matasos (silken tofu).

🍀 Salata de rosii, salata verde si salata rosie, tofu afumat, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, otet simplu sau otet balsamic.  Eu gasesc salata rosie (lolo) la supermarketurile mai mari. Imi place fiindca specialistii in nutritie spun ca acest tip de salata este bogata in antioxidanti.

🍀 Salata verde si salata rosie, fenicul, andive, rosii, masline kalamata, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Va recomand maslinele fara samburi pentru aceasta reteta si sa folositi suc de lamaie imediat ce taiati andivele pentru a le pastra culoarea alba mai mult timp.

Salata de rosii, patrunjel, cous cous lasat la umflat in apa calduta, sare, piper, otet sau suc de lamaie, ulei de masline. Este salata orientala tabbouleh si este absolut geniala. Nu cred ca exista persoana care sa incerce aceasta salata si sa nu ii placa. Este una dintre cele mai sanatoase salate vegane din lume.

Salata de rosii, zucchini sau dovlecei, ardei gras, masline, ulei de masline, sare, piper. In maxim 5 minute aveti o salata delicioasa gata sa fie consumata. Este o mancare usoara si rapida, un preparat pe care il puteti servi chiar si la birou. Cum spune o colega de-a mea, nu miroase a nimic 🙂

Salata de rosii, tofu, masline negre, ardei gras galben si rosu, masline verzi, busuioc, ulei de masline, sare, piper,  ceapa verde.

Salata de ardei gras in 3 culori (rosu, galben, portocaliu), zucchini, ulei din samburi de struguri, suc de limeta, sare, piper. Este un preparat raw-vegan pe care eu ma bazez de cate ori simt ca sistemul meu imunitar are nevoie de putina forta. Are o gama larga de vitamine, minerale si antioxidanti.

Salata de varza creata, rosii, masline, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Este genul de salata pe care daca o incerci o singura data, vei ramane mereu cu gandul la ea cand cumperi varza. Nimeni nu refuza o salata de varza crocanta, stropita din plin cu otet si eventual si asortata cu morcov si marar sau cu rosii si masline. Ambele combinatii merg de minune, inclusiv in dieta.

Salata de sfecla rosie cruda cu ulei de masline, sare, hrean murat, suc de lamaie sau putin otet. Este o salata clasica, delicioasa, o mancare pe care multi o asociaza cu sarbatorile de iarna pentru ca atunci se serveste de obicei hreanul murat.

Salata de telina, morcov, pastarnac, patrunjel verde, ghimbir, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Daca ar fi sa aleg o salata care sa fie mai vitaminizanta si mineralizanta ca aceasta, sincer nu as putea sa va dau un exemplu foarte rapid. Aceasta salata bate de departe o gramada de alte preparate culinare, la capitolul nivel nutritiv.

Salata de varza creata, telina, morcov, ulei de masline, otet, sare, piper, cimbrisor proaspat sau uscat.

Salata de kale sau varza creata, morcov, tofu, ulei de masline, otet, sare, piper.

Salata verde, rosii, ceapa, tofu, ulei de floarea soarelui, sare, piper, otet sau suc de lamaie. Pentru la birou nu folositi ceapa. Eu am poza de acasa, intr-o zi in care am servit aceasta salata la o masa in familie. Partea faina este ca in familie poti sa mananci oricata ceapa doresti 🙂

Salata de andive, kale, rosii, masline, otet, ulei de masline, sare, piper. Va recomand sa luati aceasta salata delicioasa la birou si va asigur ca va tine de foame mult timp. Este deosebit de satioasa si hranitoare.

Salata de telina, morcov, patrunjel, rosii, masline, ulei de masline, sare, piper, otet sau suc de lamaie. Este un alt exemplu de mancare sanatoasa la birou. Tine de foame datorita fibrelor pe care radacinoasele le contin.

Salata de rosii cherry galbene si rosii, tofu, castraveti, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Daca nu luati salata pentru la birou, va asigur ca puteti folosi si ceapa in compozitie. Face salata sa urce la un cu totul alt nivel al gustului si dpdv al aromei.

Salata de varza alba, morcov, patrunjel verde, otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Este una dintre cele mai sanatoase salate din lume, un preparat culinar vegan, sanatos si super satios. De obicei servesc aceasta salata cu cartofi copti sau cu cartofi prajiti. Medicul meu nutritionist nu stie nimic despre cartofii prajiti :)) El stie doar despre cartofii copti. Eu v-am mai spus ca nu trebuie sa spui tot ce faci. Mai pastram secrete si noi :)))

Salata de kale, rosii, ceapa alba, porumb, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Ei bine, aceasta salata este incununarea eforturilor mele de a manca super sanatos. Kale este o varza creata foarte sanatoasa, nu neaparat gustoasa. Este uneori gustoasa insa de obicei trebuie sa ii pui ulei multicel, zeama de lamaie destul de multa, sare si piper :)) Deci nu are gust excelent dar fiindca este sanatoasa, o cumparam si uneori chiar o pregatim :)))

Salata de mangold, masline, ceapa, rosii, salata verde, ulei de masline, otet, sare, piper. Mangoldul nu se gaseste peste tot si nici in toate perioadele anului. Eu il gasesc primavara si vara si atunci profit din plin de pe urma lui. Il folosesc in toate salatele cu putinta. Este deosebit de bogat in vitamine si minerale.

Salata de spanac, rosii, castraveti, masline, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Spanacul este cea mai alcalinizanta verdeata din cate cunosc. Si se pliaza absolut minunat pe tot felul de salate, orice va place.

Salata de rosii, castraveti, kale, mangold, ulei de floarea soarelui, otet, sare, piper. Este genul acela de salata pe care o poti servi cel mai corect alaturi de paine sau alaturi de cartofi copti.

Salata de varza alba, ardei kapia, marar, ulei de masline, otet, sare, piper.

Salata de broccoli cu rosii, spanac, morcov, ulei de masline, susan negru, otet, sare, piper.

Salata de fenicul, clementine, stafide, kaki (sharon), suc de lamaie. Pare o salata cam micuta dar nu o subestimati pentru ca este bogata in minerale, vitamine si fibre. Tine de foame mai mult decat o portie de cartofi prajiti cu snitel! Si miroase de o mie de ori mai bine decat orice alta mancare la birou.

Salata de rosii, masline, avocado, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Luati aceasta mancare delicioasa la birou, intr-o caserola frumoasa, cu 2-3 felii de paine integrala puse separat, in punguta cu zipper. Este o combinatie perfecta pentru birou. Nu folositi ceapa, evident.

Acestea sunt cele 27 de retete raw-vegane, salate delicioase si super sanatoase, in care puteti inlocui orice ingrediente cu cele care va plac mai mult. In loc de ulei de masline puteti folosi si alte uleiuri sanatoase, precum:

  • ulei de floarea soarelui presat la rece
  • ulei din samburi de struguri
  • ulei de avocado
  • ulei de in
  • ulei de migdale
  • ulei de nuca

Si nu numai! Exista numeroase tipuri de ulei sanatos pentru salate si retete raw-vegane delicioase.

Adaugati si alte ingrediente care merg de minune in salate, precum: capere, pesto, ghimbir proaspat, ardei iute, nuci si seminte, pasta de masline, busuioc proaspat, patrunjel verde, leustean, marar proaspat, valeriana, rucola si nu numai.

Sa compui salate sanatoase este o munca de copil. Doar sa ai grija sa cumperi zilnic noi ingrediente care sa mearga de minune impreuna si apoi sa iti faci timp sa le combini. 5 minute pe zi pentru o salata minunata! De mai mult chiar nu ai nevoie 🙂

Personal, pentru la serviciu prefer salatele si orice alte retete vegane sau raw-vegane. In mare parte pentru ca imi doresc mancare sanatoasa, usor de pregatit, rapida, care sa miroasa bine toata ziua. Eu imi pregatesc mancarea pentru la birou de dimineata, pe la 5-6. Va dati seama ca nu incing tigaile si nu aprind aragazul. Asa ca arunc legume si verdeturi intr-o caserola frumoasa si am grija sa am la birou ulei sanatos si otet de calitate sau 1-2 lamai mereu pregatite pentru o salata rapida.

Ce ingrediente sanatoase am mereu la birou: ulei virgin de masline, ulei virgin de floarea soarelui, otet balsamic si otet simplu, sare, piper, verdeturi aromatice de Provence. Asa ca sunt total pregatita ca atunci cand vine ora de pranz sa nu pun mana pe prostii. Scot caserola de legume si verdeturi, asezonez cu uleiuri si alte ingrediente si servesc o masa sanatoasa la birou. Mai simplu de atat chiar nu cred ca se poate.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!