7 salate grecesti cu branza de capra. Retete sanatoase de slabit

Slabim cel mai eficient atunci cand ne alimentam corect, cand ne hranim in asa fel incat organismul sa isi ia portia optima de vitamine si mineale. Neexistand carente majore in organism, nu mai exista asa de multe pofte de dulciuri si de alimente nesanatoase. Studiile arata faptul ca pofta de dulciuri si de fast food poate indica faptul ca organismul are o carenta de anumite vitamine si minerale + fibre insuficiente in meniul zilnic.

Asa ca va propun 7 retete de salate grecesti cu feta sau cu branza de capra, cu motivatia ca ne vor ajuta sa ne saturam pentru o perioada mai lunga de timp, pentru minim 3-4 ore. Branza este sursa de proteine iar legumele de culori variate aduc aport mare de vitamine, minerale, o paleta larga de antioxidanti si cat se poate de multe fibre care ajuta la reglarea tranzitului, scaderea colesterolului si care asigura satietate.

Salata greceasca de rosii, castraveti, ceapa, ardei kapia, masline, feta sau branza de capra, ulei de masline, suc de lamaie. Nu mai adaug sare fiindca este o salata destul de sarata pentru ca feta are continut mare de sare. Adaug in schimb oregano uscat pentru aport mare de antioxidanti.

Salata greceasca de rosii, castraveti, ceapa rosie, branza de capra sau feta, capere, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este una dintre cele mai gustoase retete de slabit din lume, cu ingrediente inspirate din dieta SIRTFOOD, caperele fiind extrem de bogate in sirtuine.

Salata greceasca de rucola, branza de capra sau feta, ton, porumb, masline, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este o salata extrem de satioasa, din care poate lipsi tonul fara nicio problema. Eu adaug de obicei ton pentru copii, incercand sa le asigur portie mai mare de proteine.

Salata greceasca de rucola, branza de capra sau feta, masline, capere, ulei de masline, otet balsamic. Nu mai adaug sare fiindca caperele sunt destul de sarate.

Salata de rucola, branza de capra sau feta, porumb, ridichi, ulei de masline, piper, suc de lamaie. Este o salata delicioasa, pe care eu o servesc cu paine cu secara sau cu paine graham.

Salata greceasca de salata verde, avocado, feta sau telemea, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie. Este o mancare sanatoasa, o reteta de slabit, un preparat simplu si rapid care ne tine de foame mult timp.

Salata greceasca de rosii cu feta sau telemea sau mozzarella, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Se poate servi si alaturi de paine sau lipie greceasca. Este o masa de sine statatoare, care aduce aport mare de vitamine, minerale, fibre si grasimi sanatoase.

Salata de macris, rucola, branza de capra sau feta, ulei de masline, suc de lamaie sau de limeta. Cu toate ca pare super banala, este o salata care tine de foame si satisface chiar si pofta celor mai inraiti carnivori din cati cunoastem. Combinatia dintre macris si branza este incredibila. Iar in loc de macris puteti folosi salata verde, spanac, rucola si nu numai.

Salata greceasca de rosii, feta sau mozzarella, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, piper. Serviti alaturi de paine prajita daca doriti un plus de fibre si optati pentru paine integrala sau paine graham.

Salata de rosii, masline negre si verzi, branza de capra sau feta, ardei gras galben, busuioc, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Nu trebuie sa mai adaugati sare daca salata vi se pare suficient de sarata datorita branzei si maslinelor. Este un preparat care trebuie sa tina de foame macar 3-4 ore 🙂

Salata de rosii, ceapa rosie, busuioc, feta sau telemea <3 Este un miracol al naturii, o mancare excelenta pentru orice zi, pentru orice moment al zilei. Poate fi consumata la micul dejun, la pranz sau la cina. Eliminati ceapa daca doriti si pastrati-o doar pentru zilele de weekend in care sunteti acasa cu cei dragi, care va cunosc preferintele culinare si au invatat sa treaca peste ele :)))) Ai mei stiu ca iubesc ceapa si usturoiul si i-am invatat sa consume si ei ceapa si usturoi cat mai des cu putinta. Asa ca nimic nu se compara cu o zi de weekend in care stiu ca pot sa adaug in salata mea absolut orice ingredient doresc eu, fara sa imi fac griji ca miroase :))

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem! Sa aveti succes cu dietele voastre si nu uitati ca totul incepe cu mancarea pe care o consumam, cu alimentele pe care le avem in frigider si cu retetele culinare pe care le indragim cel mai mult!