Graviola mentine sanatatea celulara

Graviola, cunoscuta si sub numele de custard apple, cherimoya, guanabana, soursop sau paw paw, este fructul arborelui Annona muricata. Originar din zonele tropicale din Africa, Asia de Sud Est, America Centrala si de Sud, este un supliment alimentar folosit pentru a trata multe afectiuni.

Graviola este recunoascuta ca o planta „minune”. Si-a castigat popularitatea ca fiind un remediu natural pentru combaterea virusurilor si bacteriilor, ameliorarea durerii, pierdea in greutate si reducerea inflamatiei.

Eco mix

Graviola – beneficii si valori nutritionale

Graviola este un fruct verde, cu textura cremoasa si o aroma puternica care este adesea comparata cu ananasul sau capsunile.

O portie tipica din acest fruct este saraca in calorii, dar bogata in cativa nutrienti importanti, cum ar fi: fibre si vitamina C.

O portie de 100 de grame de graviola contine:

  • Calorii: 66
  • Proteine: 1 gram
  • Carbohidrati: 16,8 grame
  • Fibre: 3,3 grame
  • Vitamina C: 34% din DZR
  • Potasiu: 8% din DZR
  • Magneziu: 5% din DZR
  • Tiamina: 5% din DZR

DZR = Doza zilnica recomandata

Interesant este ca multe parti ale fructului sunt folosite medicinal, inclusiv frunzele, fructele si tulpinile. Se foloseste si la gatit si poate fi aplicat chiar si extern, pe piele, pentru tratarea ranilor.

Are proprietati antioxidante

Radicalii liberi ataca celulele organismului; ei se produc in urma fumatului, a poluarii, radiatiilor, prin prajirea alimentelor, dar si ca urmare a unor procese naturale din organism. Antioxidantii sunt sigurele substante care pot neutraliza radicalii liberi inainte ca acestia sa actioneze.

Antioxidantii mentin celulele sanatoase vanand si distrugand radicalii liberi care cauzeaza boli in organism.

Potrivit unui studiu din 2014, extractul de graviola are multi compusi cu abilitati antioxidante. Iar multe dintre beneficiile graviolei se datoreaza continutului ridicat de antioxidanti, dintre care: taninuri, saponine, fitosteroli, flavonoide, antrachinone.

Poate ajuta la uciderea celulelor canceroase

Unele studii au descoperit ca graviola ar putea ajuta la eliminarea celulelor canceroase.

Un studiu a tratat celulele canceroase de san cu extract de graviola. Destul de interesant, a reusit sa reduca dimensiunea tumorii, sa omoare celulele canceroase si sa sporeasca activitatea sistemului imunitar.

Conform cercetarilor in vivo si in vitro din 2016, extractul de graviola a fost toxic impotriva unor linii celulare de cancer de san. In vivo inseamna in interiorul unui corp viu, opusul in vitro.

De asemenea, a crescut celulele T. Celulele T sunt limfocite din organism care ucid celulele canceroase si alte celule deteriorate.

Are proprietati antiinflamatorii

Graviola

Graviola are proprietati antiinflamatorii care pot ameliora durerea. Cercetatorii au sustinut utilizarea graviolei ca remediu popular pentru durere si afectiuni inflamatorii. Graviola blocheaza receptorii durerii si reduce inflamatia.

Poate ajuta la scaderea glicemiei

Graviola poate ajuta oamenii sa-si regleze glicemia daca au diabet. Un studiu a constatat ca graviola a redus semnificativ nivelul de glucoza din sange la sobolanii cu diabet.

Promoveaza sanatatea inimii

Graviola este adesea folosita ca remediu popular pentru scaderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala necontrolata poate creste riscul de boli de inima, diabet si accident vascular cerebral.

In plus, poate contribui la scaderea nivelului colesterolului din sange.

Alte beneficii ale consumului de graviola:

  • lupta impotriva parazitilor sau a viermilor digestivi
  • intareste sistemul imunitar si previne racelile
  • efecte curative asupra diverselor infectii bacteriene sau fungice
  • mentine sanatatea celulara
  • stimuleaza digestia si imbunatateste tranzitul intestinal.

Cum se utilizeaza

Graviola este disponibila sub forma de capsule, extracte sau suc. Nu exista suficiente cercetari pentru a determina o doza sigura, standardizata.

Fructul proaspat poate fi folosit in sucuri, smoothie-uri, ceaiuri sau deserturi. Se poate savura si crud, dar semintele trebuie indepartate inainte de a le manca.

Poate fi toxica pentru rinichi sau ficat atunci cand consumati repetat sau o doza prea mare. Persoanele care sufera de afectiuni hepatice sau renale nu ar trebui sa utilizeze graviola!

Daca vrei sa consumi graviola si te confrunti cu urmatoarele probleme, trebuie sa ceri sfatul cu medicului specialist:

  • aveti hipertensiune arteriala
  • luati medicamente pentru tensiunea arteriala
  • aveti diabet
  • sunteti insarcinata sau alaptati.

Iti recomandam ECO Mix Graviola

FORMULA UNICA din sucuri BIO cu efecte benefice asupra metabolismului. Combinatia de graviola, catina si mere poate incetini procesul de imbatranire a celulelor si poate mentine sanatatea celulara.

Este bogata in vitamina C, Potasiu, Magneziu, Omega 3, 6, 9, 7 si alte vitamine. Este un puternic antioxidant si intaritor al sistemului metabolic.

Catina are efecte emoliente, depurative, antiinflamatoare, de vitaminizare si diuretice. Merele sunt bogate in flavonoizi, au efect antioxidant, ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta in procesul de digestie.

ECO Mix Graviola regleaza nivelul de insulina din organism, curata sangele, venele si fortifica sistemul nervos.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager