Salate cu fenicul: 7 retete sanatoase si delicioase cu fenicul

Feniculul este absolut delicios. Are gust de anason, ceva racoritor, hidratant. Feniculul are si efect alcalinizant si detoxifiant in organism. Astazi va ofer 7 salate cu fenicul, retete sanatoase si delicioase pe care vi le recomand cu drag fiindca merita. Majoritatea sunt retete inspirate din bucataria italiana. Feniculul este super folosit in mancarea italiana 🙂

Iata cele 7 salate cu fenicul delicios, alcalinizant, detoxifiant:

Salata cu fenicul, castraveti, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Este o salata delicioasa, delicata, eleganta, care merge bine si la pachetul pentru serviciu, precum si pe orice masa festiva 🙂 Este si una dintre cele mai simple retete vegetariene din cate cunosc!

Salata cu fenicul, ardei kapia, morcov, spanac, tofu, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Aceasta salata are tot ce ii trebuie, gama completa de vitamine, minerale, grasimi sanatoase, fibre. Este ca si cum ati lua un comprimat de vitamine si minerale 🙂 Face parte din categoria de retete vegetariene sanatoase.

Salata cu fenicul, portocale, suc de portocala. Este o salata festiva, originala, surprinzator de gustoasa. Eu o servesc de obicei pe masa de Craciun dar sunt si alte momente din an in care o voi pregati. Este una dintre cele mai originale retete vegetariene din caietul meu cu retete.

Salata cu fenicul, spanac, mere si suc de limeta. La prima vedere, aceasta salata cu fenicul si mere poate parea banala dar asigura aport mare de vitamine si nutrienti. Si arata minunat pe masa, mai ales daca vreti sa va impresionati musafirii 🙂 Este o salata originala si super eleganta, parfumata. Aroma de fenicul si aroma de mere se combina minunat!

Salata cu fenicul, spanac, rosii, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie. Este o salata simpla, eleganta, numai buna pe pus pe o masa festiva. Pentru mine are importanta si ca reteta vegetariana pe care o pot pregati rapid.

Salata de telina, morcov, fenicul, patrunjel, ghimbir, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline. Aceasta salata cu fenicul este inspirata din dieta paleo, cu ingrediente sanatoase, satioase, hranitoare.

Salata cu fenicul, rosii, kale, masline, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Este una dintre cele mai delicioase salate cu fenicul din cate am testat pana acum. Si face parte din categoria de retete vegetariene sanatoase.

Salata cu fenicul, castraveti, rosii, valeriana, ardei gras kapia, ceapa rosie, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.  Este una dintre cele mai bune salate cu fenicul din cate cunosc!

Acestea sunt cele 7 salate cu fenicul pe care vi le recomand si care mie imi ocupa loc in meniul saptamanal, macar o data pe saptamana, daca nu mai des. Stiti ca respect regula „O salata pe zi”, indiferent de salata, indiferent de zi. Pot sa fiu plecata in vacanta, in concediu, pe Marte. Salata intra in meniul zilnic, macar una 🙂

Dintre multele legume care imi ocupa lista de cumparaturi, feniculul nu prea lipseste. Este prea gustos, prea delicat, prea bun sa nu fie prezent 🙂 Este folosit in salate simple si rapide si ar fi pacat sa nu il incercati daca pana acum nu l-ati avut pe masa 🙂

Promit sa mai revin cu alte idei de salate sanatoase, cu fenicul si alte legume mai putin folosite si care merita atentie 🙂

Sa fiti sanatosi si sa aveti succes in tot ce va propuneti!