Mancare asiatica delicioasa: Taitei coreeni cu ciuperci si legume trase la tigaie

Cei mai buni taitei se prepara acasa. Ne place mancarea asiatica si este deosebit de important sa incercam sa o pregatim pe cont propriu. Invatam foarte multe lucruri despre ingredientele utilizate in gastronomia asiatica, cum sa le combinam intr-un mod armonios si cum sa le folosim pentru a obtine mancare foarte gustoasa, intr-un mod natural.

Astazi va ofer o reteta super simpla de mancare asiatica pregatita cu legume trase la tigaie + taitei ramen. Taiteii ramen sunt taitei asiatici prefierti si pe care doar ii mai dam in 2-3 clocote si sunt gata sa fie serviti. Sunt foarte gustosi si tare satiosi. Majoritatea taiteilor ramen sunt naturali si pot fi folositi in combinatie cu numeroase legume si sosuri asiatice.

Iata ingredientele de care avem nevoie pentru a pregati mancare asiatica delicioasa, de post:

  • 2 pachete de taitei ramen
  • 2 cepe medii
  • 4 fire de ceapa verde
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei gras kapia
  • 500 grame de ciuperci Champignon
  • ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri ulei de susan
  • 4 linguri de sos dulce acrisor sau iute/ sos de chili, la alegere

Mod simplu de a pregati o mancare asiatica delicioasa, acasa:

  1. Tocam ceapa, ardeiul gras, ciupercile, ghimbirul, usturoiul, tijele de telina.
  2. Tragem la tigaie ciupercile la foc iute cu putin ulei de susan, sare, piper. Le lasam sa scada macar 10 minute.
  3. Cand ciupercile sunt deja gata, adaugam restul ingredientelor tocate: ceapa, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, ardeiul gras rosu, tijele de telina. Le mai lasam 1 minut – 2 minute maxim, la foc iute.
  4. Peste legumele trase la tigaie la foc iute, adaugam taiteii ramen uscati, direct din pachet. Adaugam peste ei si o ceasca de apa, punem capacul peste tigaie si ii lasam sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.
  5. Cand taiteii sunt fierti, adaugam sos de soia, sos dulce-acrisor si servim preparatul fierbinte!

Este o mancare delicioasa, cu taitei si legume, cu proteine, fibre si carbohidrati sanatosi. Este un preparat gustos, satios, usor de pregatit acasa.

Va amintesc faptul ca in bucataria asiatica folosim foarte mult ingredientele urmatoare: usturoi, ghimbir, ceapa verde si ceapa alba, taitei, sos de soia, sos dulce acrisor, ardei iute, sos de chili, ulei de susan, seminte de susan, otet de orez, pasta de soia, tofu, alge, orez, ciuperci variate si nu numai.

Evident, un produs care transforma orice preparat intr-unul cu specific asiatic este 5 Chinese Spices, un mix de anason, scortisoara, fenicul, piper, cuisoare. Eu il adaug in orice mancare asiatica 🙂 Si este 100% natural.

Va invit sa ma urmariti si pe viitor deoarece voi posta foarte multe retete culinare asiatice. Sunt mega fan al retetelor coreene, japoneze, chinezesti si nu numai. Mancarea asiatica este pasiunea mea suprema in materie de gastronomie internationala 🙂