14 idei de mic dejun sanatos care ma ajuta sa slabesc

14 idei de mic dejun sanatos care ma ajuta sa slabesc

Micul dejun este deosebit de important pentru multi dintre noi. Sunt si persoane care prefera sa inceapa ziua cu o cafea sau o cana de ceai si atat 🙂 Recunosc faptul ca si eu am astfel de zile.

Pentru zilele in care vreau mic dejun sanatos si hranitor, iata 14 idei castigatoare, combinatii de alimente care ma ajuta la dieta.

Iaurt cu seminte de chia si gem de zmeura- combin totul intr-o salata viu colorata.

Banane + cafea / ceai verde si felie de lamaie. Pentru mine merge bine si combinatia dintre paine integrala, unt de arahide si rondele de banana.

O salata de legume cu ton direct din conserva. Uneori aleg ton in ulei de masline si uneori ton in saramura.

Smochine simple si o cana de cafea. Asa de simplu si de rapid, un mic dejun bun pentru mine.

Kefir + negresa 🙂 Cea mai gustoasa combinatie din lume

Avocado + paine integrala – Pisam avocado cu putin suc de lamaie, sare si piper. Pasta care se obtine este foarte delicioasa si se poate servi pe paine, ideal pe paine integrala. Servim cu rosii proaspete pentru antioxidanti.

Mere +unt de arahide – exact asa cum arata si in poza, simplu si delicios. Am gasit aceasta idee de mic dejun la nutritionisti faimosi si de atunci am zis ca incerc si eu. Ce sa vezi, combinatia este delicioasa. Si tine de foame mult timp.

Terci de ovaz cu lapte vegetal + fructe de padure

Salata de legume cu telemea – mai satioasa decat multe alte salate. Si dureaza doar 5 minute sa o pregatesc, deci nu depun cine stie ce eforturi pentru micul dejun.

Kiwi sau grapefruit + iaurt grecesc/ Smochine, banane si nuci + iaurt grecesc – Combin iaurtul grecesc cu nuci si fructe pe care le am la dispozitie. Succes garantat.

Fulgi de ovaz + lapte + seminte de dovleac, stafide, zmeura, etc. – Fulgii de ovaz se fierb cateva minute in apa si rezulta terci de ovaz, super delicios si super hranitor.

Fulgi de hrisca + seminte de chia + lapte vegetal sau clasic + fructe si nuci la alegere.

Humus sau fasole batuta + legume proaspete

Salata de legume si verdeturi + avocado – Doar tocam legume, adaugam verdeturi si avocado bine copt. Stropim cu suc de lamaie si servim o salata care ne trezeste toate simturile inca de la primele ore ale diminetii.

Iaurt cu seminte de chia si gem de zmeura

Acestea sunt cele 14 combinatii de alimente cu care puteti incepe ziua in mod minunat si care favorizeaza slabitul natural 🙂 Folosim alimente integrale, le combinam in mod inteligent si obtinem mese cu adevarat hranitoare, nutritive. Sunt si combinatii mai sanatoasa, exista combinatii si mai putin fericite. Important este ca balanta sa incline bine 🙂 Nu mancam mereu 100% sanatos dar cred ca ar trebui sa tintim catre a manca sanatos cat mai des posibil 🙂

Vă rog să rețineți că orice schimbare în regimul alimentar trebuie realizată în colaborare cu medicul dvs. specialist. Informațiile oferite de mine au un caracter exclusiv informativ și reflectă experiența personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, care poate varia de la o persoană la alta. Metodele care au funcționat pentru mine pot să nu fie eficiente sau să aibă un impact redus pentru altcineva. Prin urmare, este esențial să consultați medicul înainte de a aduce orice modificare semnificativă în regimul dvs. alimentar.

Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!

Pagina mea de Facebook

Pagina mea de Instagram

Cele mai noi retete de pe site>>>