Sport si alimentatie sanatoasa – probabil cea mai buna combinatie pentru a trai sanatos 100 de ani

Suntem permanent in cautarea de noi medicamente, remedii naturiste, plante medicinale si tot felul de extracte care sa ne mentina tineri. Sau sa ne intinereasca, de la caz la caz… Cine nu isi doreste sa se simta si sa arate cu 10 ani mai tanar? 🙂

Dar uitam ca cea mai buna modalitatea de a ne mentine tineri este sa adoptam un stil de viata sanatos prin sport si alimentatie sanatoasa. Restul chiar este nesemnificativ. Ca iei sau nu o tinctura de fructul pasiunii este fix zero daca la cina mananci ceafa de porc si cartofi prajiti.

Chestia cu intinerirea obtinuta din remedii si tincturi este ca si cum te-ai ingriji de materialul tigailor dar nu te intereseaza ce pui in tigaie. Alegi cu grija cel mai bun inox din lume dar prajesti toate prostiile din lume. Si apoi este clar ca nu mai trebuie sa mai astepti rezultatele pe care le doresti. Poti sa le astepti mult si bine.

Asa ca mai intai asigurati-va ca faceti sport, atat cat se poate. Si ca mancati sanatos, atat cat se poate. Cu fructe, legume, cu verdeturi, supe naturale, cu o salata pe zi, fara dulciuri, fara fast-food, fara sucuri carbogazificate, fara coloranti artificiali, fara alcool consumat in nestire.

Acesta, dragilor, este un inceput bun pentru o alimentatie sanatoasa.

Si cele 10 minute de pilates/ stretching/ aerobic in fata televizorului sa stiti ca sunt si ele un inceput tare bun pentru noi cei care vrem sa spunem ca facem sport. Caci toate lucrurile marete au inceput de undeva, de la o idee, de la un imbold, de la primii pasi stangaci 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!