Cartofi frantuzesti la cuptor, cu branza, unt si oua

Nicio alta mancare de cartofi nu poate sa intre intr-o competitie reala cu aceasta, pe care v-o prezint astazi. Nu au sanse reale :)) Copiii mei adora cartofii frantuzesti la cuptor si ii prefera chiar si in loc de cartofi prajiti. Asadar, va invit sa aflati o reteta simpla si rapida pe care cred ca o veti adora.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru o mancare sanatoasa si simpla de cartofi:

  • 2 kg de cartofi (pentru 2 adulti si 2 copii)
  • 750 grame de branza telemea
  • 200 grame de branza tare (Cheddar sau orice branza sarata aveti)
  • 100 de grame de unt
  • 5 oua

Iata cum se pregatesc cei mai buni cartofi frantuzesti la cuptor:

  1. Cartofii se curata de coaja, se toaca marunt si se pun la fiert.
  2. Cartofii fierti se combina intr-o tava mare de cuptor cu restul ingredientelor. Branza telemea se marunteste si untul se taie marunt ca sa ajunga in toate colturile tavii de cuptor. Branza tare se poate pune pe deasupra, data pe razatoare. Daca nu aveti branza tare, puneti un strat de branza telemea si e perfect.
  3. Dam tava la cuptor pana cand cartofii se rumenesc la suprafata, usor, nu vrem sa se faca maronii. Sa devina aurii si cu o mica crusta.
  4. Servim cald sau rece. In ambele situatii, cartofii frantuzesti sunt minunati. Este ca o budinca de cartofi cu branza la cuptor 🙂

Da, este o mancare foarte gustoasa, are destul de multe calorii insa este perfecta pentru momentele in care vrei sa servesti un pranz foarte hranitor, foarte gustos, simplu si rapid. Deci are si beneficii.

Nu spune nimeni ca mancam sanatos doar atunci cand alegem salate si apa plata cu lamaie. Mai avem in meniu si cartofi, si paste, paine si chiar si alte ingrediente mai calorice. Ideea este sa le consumam cu masura, sa stim sa facem portii echilibrate si sa nu mai servim si alte preparate la aceeasi masa 🙂 O farfurie de cartofi frantuzesti nu are nevoie de nimic altceva servit alaturi, poate doar o salata mica de sfecla rosie sau 2 castraveti mici murati.

Sper sa va placa reteta si sa va inspire pentru zilele in care aveti nevoie de idei culinare, in special usor de acceptat de catre copii.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!