7 salate sanatoase pe care le pregatesc in loc de pranz

Da, pentru mine, o salata poate tine locul unui pranz si chiar si al unei cine. Asta inseamna ca in loc de pranz, pot consuma o salata iar in locul cinei, mai consum o alta salata. Dar evident ca salatele nu sunt alcatuite din 2-3 frunze si o rosie. Discutam despre salate mai serioase, cu suficient de multe calorii incat sa imi acopar necesarul.

Iata mai jos 7 retete de salate sanatoase pe care eu mizez pentru a-mi inlocui pranzul cu ele, atunci cand sunt pe fuga:

Salata de rosii cu ceapa, masline, mozzarella, capere, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Pun alaturi si 2 felii de paine integrala sau graham si este pranzul perfect.

Salata de cartofi fierti in coaja si decojiti, tocati + masline, castraveti murati, ceapa rosie, oua fierte, sare, piper, ulei de floarea soarelui, otet de la castravetii murati = salata orientala care tine de foame ore in sir si care poate fi pranzul perfect pentru mine.

Salata de valeriana cu rosii, mozzarella + 2 felii de paine integrala stropite cu ulei de masline si coapte la cuptor timp de 2-3 minute. Cand scot painea de la cuptor, o frec cu 1 catel de usturoi si servesc totul imediat 🙂

Salata de rosii cu masline + avocado. Miezul de avocado se stropeste cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca si se asezoneaza cu sare, piper si se poate servi cu salata de rosii si cu paine integrala sau paine graham. Pentru mine, este un pranz complet si delicios 🙂

Salata de rucola cu rosii, anghinare murata in ulei + paine integrala. Anghinarea se cumpara de la magazinele italienesti si vine murata in ulei de masline si otet. Are gust acrisor si este delicioasa in orice salata. Pentru mine, este un pranz perfect.

Salata de avocado in ardei gras + crema de branza in ardei gras + masline 🙂 Sa ii spunem salata fiindca este alcatuita din legume crude in proportie de 90%. Este un pranz in stil mediteranean pe care eu l-as putea servi zilnic fara sa ma plictisesc.

Salata de rosii, castraveti, ceapa rosie, oua fierte, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Va asigur ca nu o sa ramaneti infometati cu o astfel de salata, mai ales daca mai puneti si 1-2 felii de paine alaturi. Pentru mine, este pranzul perfect intr-un bol de salata.

Acestea sunt cele 7 idei de pranz sanatos, salate care pot tine locul unui pranz pentru mine. In cazul meu, sunt mese suficiente pentru a ma tine in forma maxima si fara sa ma infometez. Aceste salate sanatoase si delicioase imi aduc aport suficient de proteine, carbohidrati sanatosi, fibre, grasimi sanatoase si antioxidanti de care am nevoie.

Sper sa va inspire retetele mele si sa le adaptati la necesitatile dvs., la stilul dvs. de viata si de alimentatie, la recomandarile medicale daca aveti.

Va doresc multa sanatate si succes in tot ce faceti!