Detox delicios: 7 ingrediente bogate in antioxidanti intr-o salata delicioasa

Ne plac salatele delicioase. Cred ca as putea sa mananc zilnic minim 3-4 salate si sa nu mai mananc nimic altceva, cu rezerva ca nu pot fi formate doar din verdeturi, ci trebuie si alte ingrediente care sa imi completeze aportul de proteine. Caci in salate gasim carbohidrati sanatosi, gasim fibre, gasim antioxidanti, vitamine, minerale, grasimi sanatoase (punem noi ulei). Dar verdeturile nu au suficiente proteine ca sa ne ajute sa ajungem la doza zilnica optima, asa ca mai trebuie sa suplinim cu alimente bogate in proteine.

Mai jos va las o reteta simpla de salata delicioasa, care o sa va placa foarte mult si pe care o puteti pregati usor de tot. Este formata din 7 ingrediente iar fiecare dintre acestea contine antioxidanti 🙂

Iata ingredientele pentru salata mea de detox:

  • varza alba
  • radacina de telina
  • morcov
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • suc de lamaie
  • piper macinat

Toate ingredientele au ceva bun pentru organismul nostru. Sunt suplimente naturiste care contin antioxidantii pe care ii veti regasi in aceasta salata in mod natural. Unii vor prefera sa isi lase o parte din salariu la farmacie. Problema este ca orice facem noi la farmacie, de mancat tot trebuie sa mancam. Asa ca daca stim ce sa mancam, s-ar putea ca suplimentele sa nu ne mai trebuiasca sau sa le putem reduce.

Salata mea se prepara super simplu. Tocam totul marunt de tot sau bagam la robot si apoi combinam ingredientele. Eu am ulei de masline adus din Grecia si il ador. Este picant si aromat, semn ca are si mai multi antioxidanti decat un ulei obisnuit. Iar piperul este piper in 3 culori si il macin pe loc in momentul in care prepar mancarea 🙂 Rasnita de piper in 3 culori este cea mai buna investitie pentru bucataria oricui.

Va doresc sanatate maxima si succes in tot ce faceti!